Boban potvrdio:

Infantino me želi za savjetnika u Fifi!

BoBAN
02.05.2016.
u 14:24

Zvonimir Boban potvrdio je u razgovoru za Rai Radio da ga je kontaktirao predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino, koji ga želi za svog savjetnika, piše Index.hr.

“Da, istina je. Mislim da je to pozitivna ideja gospodina Infantina, koji želi približiti bivše nogometaše FIFA-i. Nogomet je danas brz i dinamičan, zbog čega ne možemo držati ruke na leđima već moramo tražiti ravnotežu. Igrači nisu pingvini”, rekao je Boban.

“Ništa pozitivno u Milanu”

Devet godina, od 1992. do 2001, Boban je igrao za Milan koji danas proživljava teške trenutke u Serie A, gdje drži tek sedmo mjesto i trenutačno je izvan Europe.

“Gledao sam jučer utakmicu protiv Frosinonea, koja je završena s 3:3. Ništa pozitivno nije ostalo u Milanu. Dobro, jesu igrači pokazali karakter i želju prilikom 1:2 te 2:3 da stignu do remija, no dobili su i dva penala, tako da i dalje ne vidim ništa pozitivno”, kazao je Boban.

“Milanu je potreban Simeone”

Siniša Mihajlović nedavno je dobio otkaz u Milanu, gdje ga je naslijedio Cristian Brocchi. Međutim, novi trener Rossonera svladao je Sampdoriju, remizirao s Carpijem i Frosinoneom, te izgubio od Verone.

“Brocchi nije kriv, no nije trebao ni prihvatiti posao trenera. Jednostavno, cijela ova priča je prevelika za njega. Volio bih vidjeti Diega Simeonea sljedeće sezone na klupi, unatoč tome što je i Mihajlović bio mali Simeone”, poručila je legenda hrvatskog nogometa.

“Berlusconijeva era je odavno završena”

Boban je s Milanom osvojio četiri Scudetta, tri Superkupa Italije te po jednu Ligu prvaka i Superkup Europe. Međutim, danas je sve bitno drugačije na San Siru.

“Milan nije bio u ovakvim problemima posljednjih 30 godina. Berlusconi je bio veliki predsjednik, koji je od Milana napravio moderni klub. No, njegova era je odavno završena i danas to nije isti Berlusconi. U njegovim izjavama vladaju konfuzija i dvostruko sagledavanje situacije. Bolje da je prodao klub i otišao prije 10 godina”, smatra Boban.

“Apsurdno je da Maldinija nema u klubu”

Bivši igrač Dinama, Barija i Celte odigrao je za Milan 178 utakmica i postigao 21 gol, a apostrofirao je još jednog čovjeka kao krivca za krizu u talijanskom velikanu.

“Adriano Galliani mora preuzeti odgovornost. On je sjajni vođa, no posljednjih godina nema ekonomsku podršku Berlusconija. Također, apsurdno je da Paola Maldinija nema u klubu. Međutim, trebaju više od mene žaliti ljudi u Milanu”, zaključio je Boban.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije