Zvizdić premijer

Imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH

drzavna
Foto: Anadolija
31.03.2015.
u 19:17

Više od pet mjeseci nakon općih izbora, održanih 12. listopada 2014. godine, Bosna i Hercegovina dobila je novi saziv Vijeća ministara.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je sa 26 glasova za, sedam protiv i jednim suzdržanim potvrdio imenovanje Vijeća ministara BiH za mandatno razdoblje 2014.-2018. godina.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je Denis Zvizdić (SDA).

Novi saziv Vijeća ministara BiH čine: Adil Osmanović (SDA) – ministar civilnih poslova, Semiha Borovac (SDA) – ministrica za ljudska prava i izbjeglice, Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) – ministar financija i trezora, Marina Pendeš (HDZ BiH) – ministrica obrane, Josip Grubeša (HDZ BiH) – ministar pravde, Slavko Matanović (DF) – ministar prometa i komunikacija, Igor Crnadak (PDP) – ministar vanjskih poslova, Mirko Šarović (SDS) – ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Dragan Mektić (SDS) – ministar sigurnosti.

Za zamjenika ministra civilnih poslova imenovan je Đorđe Miličević (NDP), za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Predrag Jović (SDS), za zamjenika ministra financija i trezora Mirsad Žuga (SDA), za zamjenike ministra obrane Emir Suljagić (DF) i Boris Jerinić (SDS), za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić (SDA), za zamjenika ministra vanjskih poslova Josip Brkić (HDZ BiH), za zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mato Franjičević (HDZ BiH) i za zamjenika ministra sigurnosti Mijo Krešić (HDZ BiH).

Bevanda i Šarović će biti zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Na današnjoj sjednici nije imenovan zamjenik ministra prometa i komunikacija BiH.

HDZ BiH je na ovu poziciju predložio Sašu Dalipagića, ali taj prijedlog predsjedavajući Zvizdić nije dostavio jer nije bilo dovoljno vremena da se izvrše zakonom propisane provjere tog kandidata.

Na osnovu ranijeg dogovora unutar vladajuće koalicije, DF-ov ministar prometa i komunikacija je hrvatske nacionalnosti te njegov zamjenik ne može biti iz istog naroda, zbog čega je u posljednji trenutak izvršena izmjena kandidata na ovoj poziciji i on će biti naknadno imenovan, nakon što Državna agencija za istrage i zaštitu izvrši provjeru ovog kandidata. /AA/HMS/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije