Marko Marić, vratar Hoffenheima

Imao sam dobru sezonu, sad “lovim” majicu Hoffenheima

26.06.2016.
u 08:30

Nogometni vratar Marko Marić (20), 29 puta reprezentativac mladih hrvatskih izabranih vrsta (jednom i Austrije), prošloga je ljeta napustio bečki Rapid i prešao u bundesligaša Hoffenheim te potpisao petogodišnji ugovor. Nijemci su ga odmah “proslijedili” u poljski prvoligaš Lechiju iz Gdanska, gdje je otišao na jednogodišnju posudbu:

- Imao sam u Lechiji dobru sezonu i branio na 25 prvenstvenih utakmica. Ostale je branio Vanja Milinković - Savić, bivši vratar Vojvodine, sada član Manchester Uniteda, koji je također bio na posudbi, pa je i on dobio prigodu... U klubu su zadovoljni mojim obranama. Pet puta u izboru novinara bio sam u momčadi kola, a na sedam utakmica sačuvao sam mrežu “čistom”, rekao nam je Marko, kojega smo sreli u gledalištu na utakmici Široki Brijeg - Cibalia: - Vraćam se u Hoffenheim, pokušati izboriti “jedinicu”. Neću tamo doći zapušten, već pomalo treniram, kaže Marko.

Njegov klub Lechia do posljednjega se kola borio za Europu, ali je u odlučujućoj utakmici protiv Crakovije poražen 0:2:

- Žao mi je, posebice zbog navijača, ali tako je to...

Kad su navijači u pitanju, rekli smo Marku da uskoro poljska Legia igra u pretkolu Lige prvaka protiv Zrinjskog. U Mostar će sigurno njezina navijačka skupina, brojna i agresivna:

- Navijači u Poljskoj su takvi - žestoki, ratnički raspoloženi, skloni izazivanju sukoba. A navijači Legije posebice se izdvajaju i po privrženosti klubu i po sklonosti izgredima. Ali, Zrinjski ima izgleda jer četvorica Legijinih igrača su reprezentativci: Poljaci Jodlowiec i Pazdan, Srbin Nikolić koji igra za Mađarsku, te Slovak Duda Sa. Ili će još biti angažirani u Francuskoj, ili će biti umorni, ili će ih klub poštedjeti i poslati na odmor. U svakom slučaju, Zrinjski bi to mogao iskoristiti...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije