KALINIĆ:

Imamo sve za veliki rezultat!

Nikola Kalinić
25.06.2016.
u 16:45

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić uoči dvoboja osmine finala Europskog prvenstva protiv Portugala osvrnuo se na dosadašnje utakmice Hrvatske u skupini, pohvalio je igru Vatrenih i kvalitete igrača, posebice Ivana Perišića, najavio predstojeći susret, ali i otkrio o čemu igrači razmišljaju u svlačionici i kada prolaze kroz tunel prije početka utakmice.

"Odigrali smo uistinu kvalitetnu utakmicu protiv teškog protivnika, aktualnog prvaka. Naravno da je lijepo pobijediti u tako teškoj utakmici. Nastavili smo tako pobjednički niz koji smo započeli prvim susretom na Europskom prvenstvu, istina je da smo remizirali s Češkom, no igrali smo dobro, dali smo sve od sebe te smo zaslužili pobjedu i u tom susretu."

"Protiv Španjolske smo pokazali da imamo širinu, izbornik je u igru stavio pet novih igrača što nije nimalo umanjilo izvedbu momčadi. Imali smo plan igre i držali smo se dogovora koje imamo otkako je izbornik Čačić s nama. Igramo našu igru, ne ovisimo o nikome i bolje je za nas ukoliko se drugi prilagođavaju našoj igri", kazao je Kalinić.

Istaknuo je Kalinić kako su Hrvati vjerovali da mogu osigurati prvo mjesto u skupini, a najavio je i novi veliki dvoboj na Euru, s Portugalom.

"Vjerovali smo da možemo biti prvi u skupini jer znamo koja je naša snaga i kakve igrače imamo. Znali smo da skupina nije laka, da će svaka utakmica biti teška, no pokazali smo da zaslužujemo biti na prvome mjestu te se radujemo sljedećoj utakmici."

"Naravno da će ljudi nakon pobjeda poput one nad Španjolskom očekivati velike stvari od nas. Osobno vjerujem da ih možemo postići, imamo sve da napravimo velik rezultat. No, moramo zaboraviti sve što se do sada dogodilo i okrenuti se samo novim izazovima", dodao je Kalinić.

"Imamo teškog suparnika u osmini finala, fokusirani smo na Portugal, idemo utakmicu po utakmicu i moramo dati sve od sebe kako bismo prošli ovu prepreku. Naravno da će nam Ronaldo stvarati probleme, no vjerujem da je naša obrana dovoljno jaka da ga zaustavi, iako je vrhunski igrač. Znamo sve o njemu, naša ga obrana treba dobro zatvoriti, budući da Portugal ovisi o njemu."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije