Sporazumno

Igor Lečić i Denis Tabaković priznali krivnju

tužiteljstvo bih
05.10.2015.
u 12:52

Sporazume o priznanju krivnje s tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH sklopli su optuženi bh. državljani Igor Lečić zvani Lećo (1977) iz Mostara, nastanjen u Čapljini i ranije osuđivan Denis Tabaković (1979) godine iz Čapljine gdje je nastanjen.

Optuženi su priznali krivnju da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2 KZBiH u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1 KZBiH, sve u vezi s članom 54. KZBiH.

U skladu sa sporazumima optuženi Igor Lečić je suglasan da mu Sud BiH utvrdi i izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, dok je optuženi Denis Tabaković suglasan da mu Sud BiH izrekne kaznu zatvora u rasponu od dvije godine do dvije godine i šest mjeseci. 

Također, optuženi su suglasni da Sud BiH donese odluku o oduzimanju predmeta korištenih u izvršenju krivičnih djela. 

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi su odlučili da će svjedočiti o svim činjenicama koje su im poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiteljima, suizvršiteljima i sudionicima u izvršenju ovih krivičnih djela, a koji su im poznati i u kojim krivičnim djelima su sudjelovali. 

Potpisivanjem sporazuma optuženi potvrđuju da su izjavu o priznanju krivnje dali dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora. Po sporazumima, optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju im izrekne Sud BiH. Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da su sporazumi proslijeđeni Sudu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije