Košarka

Igokea u ovom trenutku nema konkurenciju

01.04.2016.
u 07:00

Nakon šest kola u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine, košarkaši Igokee imaju maksimalan učinak. Potrebna im je još jedna pobjeda kako bi osigurali prvo mjesto pred doigravanje te tako ostvarili jedan od ciljeva koji su zacrtali pred početak natjecanja.

Igra bez premca u BiH

Aleksandrovčani su još jednom pokazali kako su bez premca u BiH te kako kvaliteta utakmica iz ABA lige te širi igrački kadar čine veliku prepreku za ostale rivale u prvenstvu. Igokea nakon šest kola ima veliku koš-razliku od čak 110 koševa, što pokazuje koliko su branitelji naslova dominantni u ovogodišnjem prvenstvu.

Unatoč tome, trener Dragan Bajić nije u potpunosti zadovoljan.

- Kad se pogledaju samo rezultati, možemo biti zadovoljni jer smo na prvom mjestu s maksimalnim učinkom. Međutim, mislim kako smo u pojedinim utakmicama imali previše oscilacija te u nastavku lige, kao i play offu, moramo igrati kvalitetnije i bolje. U pojedinim susretima kao da nam je nedostajalo energije i moramo podići razinu igre. Ne smijemo, unatoč dobrim rezultatima, nijednog trenutka podcijeniti bilo kojeg protivnika . Naš cilj je naslov i na tom putu moramo biti maksimalno angažirani - istaknuo je trener Dragan Bajić.

Razigravač Dušan Katnić i ove sezone, nakon povratka iz Slovenije, pruža jako kvalitetne igre. Uvjeren je kako njegov klub ima kvalitetu obraniti naslov i tako se opet plasirati u regionalno natjecanje, što je i najveći cilj kluba jer je ABA liga prioritet.

- Naš cilj je jasan, a to je obrana naslova u BiH i novi plasman u regionalno natjecanje. Dosadašnjim utakmicama itekako možemo biti zadovoljni s rezultatske strane jer smo pokazali kako imamo kvalitetu i širinu u igračkom kadru koja nam omogućava držati visok ritam tijekom dvoboja. Raspored odigravanja utakmica je vrlo naporan i to se itekako osjeti u pojedinim trenucima gdje dolazi do određenih padova, što je i normalno, a sigurno je veći problem za naše rivale koji nemaju tu širinu. Sigurno možemo puno bolje i kada igramo maksimalno, rivali nemaju što tražiti. Zbog toga u svaki susret moramo ući maksimalno spremni jer tada, uz uvažavanje protivnika, oni nemaju što tražiti protiv nas. Nastojat ćemo odigrati još bolje u preostalim susretima kako bi ih razigravači dočekali maksimalno spremni - istaknuo je Katnić koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi nad Širokim.

Potpora za Bajića

Trener Igokee Dragan Bajić dobio je potporu čelnika KS RS pred zasjedanje Skupštine Košarkaškog saveza BiH. On će biti kandidat entitetskog saveza za prazno mjesto izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine koju očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a nalazi se u skupini s Rusijom i Švedskom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije