Košarka: ABA liga

Igokea teško poražena na gostovanju u Podgorici

16.01.2017.
u 10:00

Prvak BiH Igokea nikako da slavi na gostovanju u Crnoj Gori. I u ovoj sezoni Budućnost je došla do pobjede 75:60. Bez Brandona Fortenberryja, s kojim je raskinuta suradnja, te ozlijeđenog Draška Albijanića, Aleksandrovčani su pali na samom početku susreta, piše Večernji list BiH.

Loš postotak šuta

Domaći tim je na krilima Marcusa Williamsa brzo stekao dvoznamenkastu prednost koju je održavao. Igokea je pokušala zaprijetiti, ali je loš postotak šuta uz nerezonska rješenja doveo do poraza. Kapetan Vuk Radivojević ističe kako ekipa ima vrlo težak raspored u idućim kolima i da je to dodatni problem. - Dopustili smo već na početku da Budućnost nametne svoj ritam, stekne veliku prednost i potom ju je održavala do kraja. Imali smo neke priključke gdje smo zaprijetili, ali mislim da su presudili njihovo iskustvo i snaga, rekao je Radivojević.

Prekasno se konsolidirali

Trener Dragan Bajić je i pred susret najavio da će prigodu dati mladim igračima pa je Darko Talić bio dosta na parketu. - Loše smo otvorili utakmicu, s dosta grča, i puno toga tražili kroz šut koji nas nije služio. Nakon prve četvrtine djelomično smo se konsolidirali i zaigrali raznovrsnije, ali tad je već bilo kasno jer je Budućnosti pokazala i individualnu kvalitetu te nam nije dopustila uhvatiti ozbiljan priključak. Trebamo izvući pouke iz tog dvoboja i spremiti se za nastavak. Rekao sam da ćemo ove susrete koristiti kako bismose uigrali jer igramo protiv najjačih timova i u tim susretima moramo dodatno napredovati unatoč svim problemima, rekao je Bajić. Igokea u idućem kolu u Laktašima dočekuje lidera Crvenu zvezdu, dok će Budućnost zaigrati protiv crnogorskog rivala Mornara. Ovim porazom BiH je smanjila svoje izglede u borbi za drugog predstavnika u regionalnom natjecanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije