Košarka: Doigravanje za prvaka

Igokea nastavlja s uspjesima, rutinski svladan Kakanj (84:60)

02.05.2016.
u 12:00

Igokea je, kako se i očekivalo, povela u finalnoj seriji koja se igra na tri dobivena susreta

U Laktašima u prvoj finalnoj utakmici doigravanja za 19. košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine, Igokea je očekivano pobijedila Kakanj i povela u finalnoj seriji koja se igra na tri dobivena susreta. Od samoga početka igrači Dragana Bajića zaigrali su bolje, vodili cijeli susret i na kraju slavili s 84:60. Gosti iz Kaknja odigrali su dobro treću četvrtinu u kojoj su bili bolji za tri poena, ali su opet domaći igrači u posljednjoj dionici ubacili u viši stupanj i slavili na koncu s 24 poena prednosti.

Igokea veliki favorit

Utakmica u Laktašima nije imala osobitog draža jer se i prije susreta znalo da je Igokea veliki favorit ne samo u njihovu prvom finalnom susretu, već i u cijelom prvenstvu BiH. Očekivati je da će igrači Dragana Bajića bez poraza osvojiti ovogodišnji naslov prvaka, a što je uspjelo Širokom 2010. godine kada su s 3:0 u pobjedama bili bolji u finalu od Igokee.

Nadomak 4. naslova u nizu

Igokea je nadomak četvrtog naslova u nizu, a sam niz su započeli 2013. godine kada su naslov preoteli Širokobriježanima koji su također 4 puta u nizu osvajali naslov. Unatoč visokom porazu, momčad Kaknja nije razočarala, a posebice u cijeloj sezoni, kada su ostvarili povijesni uspjeh. Najprije su u ligaškom dijelu osvojili naslov, a nakon toga u svom prvom doigravanju stigli i do finala. Premda nije sportski nikoga otpisivati, Kakanj je svoje u ovoj sezoni odradio i bez obzira na to što su mu izgledi i u sljedećem susretu koji se igra 4. svibnja u Kaknju skoro nikakvi, momčad Josipa Pandže postigla je ove sezone veliki uspjeh i pobrala simpatije sportske javnosti u BiH. Za pobjedu Igokee najzaslužniji je bio centar Albijanić koji je ubacio 24 poena, a koji je u mini prijelaznom roku stigao iz Sutjeske. Uz njega, isticali su se Pašajlić koji je ubacio 20 poena, Komatina je dodao 11, a Radivojević tek 11 poena. U gostujućem sastavu Tomić je ubacio 14, Merdanović 9, a po osam poena ubacili su Boljkovac, Palavra i Delalić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije