Nogomet

Igmanu pobjeda u derbiju protiv Turbine

26.10.2016.
u 08:00

U derbiju kola, ali i u uvijek napetom susjedskom derbiju, Igman je sretno stigao do pobjede i bodova protiv Turbine. Gosti iz Jablanice prvi su poveli (Bešić) i držali vodstvo 50-ak minuta... Onda su Konjičani preokrenuli rezultat te na kraju slavili 2:1 s dva pogotka Gagule.

Stopostotni učinak

Tako i nakon 12 kola Igman ima stopostotni učinak, pa je već blizu ne samo jesenskoga, nego i konačnoga naslova. Posušje je ostalo drugo nakon što je teže nego bi se reklo po 4:0 pobjedi svladalo Kamešnicu. Naime, tek u 57. minuti momčad s Mokroga doca “načela” je Podhumljane (Begić).

Uskoro je Stipić zabio drugi, Stipić treći pogodak, a prvi topnik lige Glavina (12 pogodaka) stavio je točku na “i” u 90. minuti. U derbiju dna Cim je pred svojim pristašama upisao “tanku”, ali iznimno vrijedno 1:0 pobjedu protiv ljubuške Sloge. Do 90. minute nije bilo pogodaka, onda je Ljubić zabio za 1:0 i veliku radost Cimljana. U nekada važnim i velikim sudarima Troglava i Brotnja sve je prštalo, a ovaj put na livanjskim Zgonama nije bilo prevelika naboja. Livnjaci su slavili 2:1. Pogotke za njih još do odmora zabili su Čolak i Velić, a Čitlučani su ublažili poraz tek u 90. minuti (Zovko). U uzbudljivom susretu u Prozoru gledatelji su se nagledali pogodaka. Domaća Rama ipak je “pala – Branitelj je bio bolji za pogodak i slavio 4:3. Za Ramu je sva tri pogotka zabio Ivić, ali bodovi su ipak pripali Mostarcima (Soldo, Vukoja, Klarić i Renato).

Klis bolji od Tomislava

Klis je s 2:0 nadigrao Tomislav (Čukle, Bitevija), a istim je rezultatom Sloga (U) u Kupresu nadigrala domaći sastav golovima Abazovića i Jusufbašića.

POREDAK: Igman 33, Posušje 25, Turbina 24, Klis 22, Sloga (U) i Branitelj po 21, Brotnjo 18, Troglav 1918 i Tomislav po 15, Cim 12, Grude i Kamešnica po 11, Kupres 7, Sloga (Lj) 4, Rama 2 boda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?