Ibišević:

Cilj osvojiti tri boda uz što ubjedljiviju pobjedu

asda
Foto: FENA
23.03.2017.
u 13:12

Vedad Ibišević predvodit će napad reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijskom susretu protiv Gibraltara.

Edin Džeko neće nastupiti zbog suspenzije, a Milan Đurić je operiran te će igrač Herthe sigurno biti prvi izbor Mehmeda Baždarevića u predstojećoj utakmici. 

Osim njega, Baždarević je pozvao nekoliko mladih napadača od kojih će neki imati priliku da debituju za državni tim.

- Ovaj put je malo drugačije jer imamo mnogo mladih igrača, ali atmosfera se brzo napravila i dobra je. Na mladim igračima je da se prilagode. Mi mormo biti ozbiljni i odgovorno odigrati utakmicu. Ne smijemo dozvoliti nikakva neugodna iznenađenja. Očekujemo ekipu koja će pokušati defanzivno da nam pokvari svaki plan, ali naš cilj je da postignemo gol, međutim ne smijemo biti nervozni jer glavni cilj je osvajanje tri boda i po mogućnosti što ubjedljivije - kazao je napadač Herthe.

Smatra da je dobra stvar pozivanje mladih igrača u reprezentaciju, posebno napadača.

- Siguran sam, na osnovu onoga što sam vidio na treninzima da svi momci jedva čekaju da izađu na teren. Nije bitno ko će igrati, jer sigurno je da ćemo svi dati sve najbolje. Ja kao najstariji igrač u ekipi, spreman sam da preuzmem odgovornost. Nadam se da će doći što više ljudi, bez obzira što protivnik nije atraktivan, jer smo navikli na podršku navijača - zaključio je napadač reprezentacije BiH, prenosi portal NSBiH.

Utakmica BiH - Gibraltar na rasporedu je 25. ožujka u Zenici. Tri dana kasnije BiH će odigrati prijateljska utakmica s Albanijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije