14. Noć gladijatora

I borci i organizatori spremni su za večerašnji vrhunski borilački spektakl u Čapljini

boks
Foto: Dušan Musa
01.03.2015.
u 11:54

Gledatelji će vidjeti šest borbi u profesionalnom i jednu u amaterskom boksu, te dvije u kick boksu

Čapljina i dolina Neretve večeras će biti u znaku boksa, zahvaljujući 14. po redu borilačkoj manifestaciji “Noć gladijatora”. Na programu je devet borbi, pa će se u ringu ogledati 18 boraca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske. Tim povodom u hotelu Mogorjelo organizirana je prigodna konferencija za novinare, nakon koje je uslijedilo vaganje boraca za borilački spektakl. Tijekom večeri, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, gledatelji će vidjeti šest borbi u profesionalnom i jednu u amaterskom boksu, te dvije u kick boksu. Šlager večeri bit će borba za međunarodnu titulu između višestrukog prvaka BiH u različitim borilačkim disciplinama, Nikole Matića i Mađara Imre Simona.

Matić očekuje pobjedu

Uoči meča karijere u profesionalnom boksu Nikola Matić borac KBK Sensei iz Čapljine je ustvrdio: - Spremao sam se nešto drugačije nego za prijašnje mečeve punih mjesec i pol dana. Iako će mi ovo biti prvi meč u deset rundi, očekujem dobru borbu i pobjedu.

Slično uoči meča u kojem bi također, kao i Matić, prvi put trebao boksati u deset rundi razmišlja i Imre Simon: - Dugo sam se pripremao za ovaj meč. Trenirao sam, sparingirao s borcima u Ukrajinu, očekujem dobru borbu i sigurnu pobjedu. Rođeni Kanjižanin Mihalj Halas, trener Imre Simona, bio je prevoditelj mađarskih boraca na konferenciji. Osnovna značajka izrečenog bila bi - i domaći i strani borci uvjereni su u dobar nastup što je najbolja preporuka ljubiteljima borilačkih vještina da večeras dođu u čapljinsku gradsku dvoranu.

Profi boks u prvom planu

U odnosu na prethodne manifestacija, četrnaesta će se umnogome razlikovati, prije svega, profesionalni boks prvi put bit će u prvom planu, zatim na redu je borba za prestižni pojas, i to u meču dogovorenom na deset rundi. Manifestaciju Noć gladijatora otvoriti će meč u amaterskom boksu između domaćeg borca Ivana Blaževića i Eldara Husića iz BK Mostar. Potom slijedi meč u superteškoj kategoriji između Adisa Dadovića iz Zenice i Anesa Valantića iz Sarajeva. Dalje slijede okršaji: Boško Mišić (BK Ljubuški) – Žanel Puce (Mostar), Frane Radnić (Pit Bul – Split) – Adam Kovacz (Mađarska), Petar Mrvalj (Sensei - Čapljina) – Dein Csabo (Mađarska), te Josip Vidović (Livno) – Ivan Vladimor (Metković). Vinko Sesar (Sensei - Čapljina) - Antonijo Mitar (Posušje) te Rafael Pervan (Sensei – Čapljina) i Dejan Dragović (Nevesinje), borit će se u disciplini K1, 3 x 2 min. Šlager večeri bit će, dakle, meč u profesionalnom boksu, između Čapljinca Nikole Matića i Mađara Imre Simona u profi boksu. Meč je dogovoren u 10 rundi po tri minute. Ističemo, cijena ulaznice za odrasle je 10 KM, dok je za djecu do 10 godina i žene ulaz besplatan. Organizatori spektakla su KBK Sensei iz Čapljine i Profi boks BiH, a pokrovitelj općina Čapljina i načelnik Smiljan Vidić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije