“Ja BiH 5... dana...”

Hrvatski filmovi, izložbe i glazbenici dolaze u Sarajevo

ja bih 5 dana
20.05.2016.
u 11:00

HKD Napredak po sedmi put organizira festival “Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu 2016.”

Festival i ovaj put donosi različite umjetničke i zabavne forme: nove hrvatske filmove, izložbu, koncerte i multiartistički projekt. Kao i svaki put, u sarajevskom art kinu Meeting Point bit će prikazivani novi hrvatski filmovi “ Imena višnje”, “Zagrebačke priče 3”, “Ljudožder vegetarijanac”, “Zvizdan” i “Život je truba”. Poseban gost festivala bit će poznati filmski redatelj Branko Schmidt, čija su dva filma u programu. “Posebno smo ponosni što ove godine uspostavljamo preko izložbe ‘Ciklus’ autora Petra Barišića, poseban vid suradnje dviju akademija likovnih umjetnosti, sarajevske i zagrebačke, a tome još uz nazočnost autora dovodimo još jednog gosta, profesora primijenjene umjetnosti i dizajna Feđu Vukića” - priopćili su organizatori.

Tradicionalne prijateljske zabavno-glazbene veze Zagreba i Sarajeva dodatno će učvrstiti u vodećoj sarajevskoj vinoteci Dekanter umjetnici Paola Jusić i Đelo Jusić Jr. koncertom “Pjesme za dušu”. To isto u rokerskom tonu u klubu Cinemas Sloga u zadatku je Teške Industrije, koja svoj najnoviji CD “Selfie” daruje sarajevskoj publici. Sve će završiti u Cafe Clubu Gogo – Magacin Kabarea s projektom FreeDA , uz mlade glumačke snage iz Hrvatske: Neru Stipičević, Miju Biondić i Petra Cvirna.

- Sve ovo bez pomoći Gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i pokroviteljstva gradonačelnika Milana Bandića teško da bismo uspjeli organizirati. U vrijeme ekonomskih i političkih kriza, te kolona izbjeglica koje hrle u neizvjesnost, želimo ponoviti našu devizu ‘i s malim se može postići mnogo’ - priopćili su iz Organizacijskog odbora. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?