Zvizdić – Grabar- Kitarović:

Hrvatska će snažno pomoći Bosni i Hercegovini na putu prema EU

Zvizdić
13.02.2016.
u 10:59

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se na marginama 52. Sigurnosne konferencije u Minhenu sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. Razgovarali su o unaprjeđenju bilateralne i ekonomske suradnje.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao predsjednicu Grabar-Kitarović sa realizacijom ciljeva koje je BiH trebalo da ispuni kako bi 15.2.2016. godine predala aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji. Rekao je i kako je Vijeće ministara preporučilo Predsjedništvu BiH pregovaračku poziciju u vezi sa prilagodbom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Predsjednica Grabar-Kitarović je rekla kako Hrvatska u potpunosti podržava europski i NATO put Bosne i Hercegovine i istaknula važnost iskoraka koji BiH čini prema Europskoj uniji. Kazala je kako stagnacija u BiH traje predugo i kako BiH mora uhvatiti korak sa susjedima. Predsjednica Grabar-Kitarović je naglasila da je Hrvatska prošla taj put i kako će staviti na raspolaganje sve resurse kako bi Bosni i Hercegovini pomogla svojim iskustvom i političkom potporom.

Predsjedatelj Zvizdić je istaknuo da postoji mnogo razloga da dvije vlade održe zajedničku sjednicu i izrazio nadu da će premijer Orešković za prvu službenu posjetu u svom mandatu izabrati upravo Bosnu i Hercegovinu.

Sastanku je prisustvovao i ministar vanjskih poslova u Vladi Republike Hrvatske Miro Kovač. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?