Nacionalna Federacija američkih Hrvata

Hrvati u SAD-u stvaraju pritisak na senatore

begić,begich
Foto: Press Association/Pixsell
15.11.2013.
u 09:09

Begicheva rezolucija je dobro izbalansirana i detaljna zakonodavna inicijativa

Protekloga tjedna višegodišnji hrvatski politički aktivist u Sjedinjenim Američkim Državama Zvonko Labaš napisao je pismo koje je predsjednik Nacionalne federacije američkih Hrvata - kulturne fondacije (NFCA - CF) Paul Tonsetic-Kunder proslijedio američkim senatorima u kojemu ih je pozvao da zajednički podupru rezoluciju 131 američkog senatora hrvatskoga podrijetla Marka Begicha u kojoj se traži imenovanje posebnog izaslanika američkog predsjednika za Balkan te popravljanje pozicije Hrvata u ovoj zemlji.

Dobro izbalansirana

Kako su izvijestili iz NFCA, u ovu se akciju pozivaju i svi drugi članovi hrvatske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi utjecali na senatore koje su birali te sa što većom potporom zajednički pogurali rezoluciju senatora Begich. 
“Vaša osobna pisma vašim senatorima će se usredotočiti prema senatorima i njihovim uredima o važnosti imenovanja posebnog predstavnika, kao što je to opisano u rezoluciji 131. koja je dostavljena vanjskopolitičkom odboru američkog Senata, kao i potrebi da se procijeni uspjeh i nedostatci Daytonskog mirovnog sporazuma, te naglase stalni politički ekonomski problemi s kojima se suočavaju Hrvati u BiH”, navodi se u pozivu NFCA predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u. Također se precizira da podaci kojim se podupire sadržaj ovoga pisma trebaju uključiti ime i kućnu adresu sviju koji se priključuju zajedničkim naporima. 
“Begicheva rezolucija je dobro izbalansirana i detaljna zakonodavna inicijativa koja traži imenovanje posebnog izaslanika koji bi napravio analizu te dostavio preporuke Kongresu u roku od godine dana od imenovanja, objašnjava se u pismu Begicheva rezolucija.     

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?