Prekrasna priča iz Kalifornije:

Hrvat iz Kanade se sažalio nad nepoznatim dječakom i kupio mu protezu

proteza
01.08.2016.
u 21:15

U poplavi ružnih priča koje kruže svijetom, pojavila se i jedna sasvim drugačija vijest u kojoj jednu od glavnih uloga ima i  čovjek – Robert Herjavec (53), porijeklom iz Varaždina, koji već godinama živi i uspješno radi u Kanadi, prenosi Index.hr

Malom četverogodišnjem dječaku Liamu Brenesu iz kalifornijskog gradića Rancho Santa Margarita koji se s roditeljima kupao, netko je s plaže ukrao novu protezu.

Liam je rođen bez lisne kosti i kada je imao tek jednu godinu, liječnici su mu morali amputirati nogu do koljena.

“Ti kradljivci su ljudi bez duše. To nije samo proteza već noga moga sina. Bez nje se ne može normalno kretati”, očajavala je dječakova majka pred kamerama postaje ABC7 i razmišljala kako će ona i njezin suprug skupiti nekoliko tisuća dolara za novu protezu.

Ima još dobrih ljudi

Reportaža je dirnula mnoge ljude a najbrže je reagirao Robert Herjavec koji je malenom Liamu kupio novu protezu te će mu financirati izlet u Disneyland što je bila velika neostvarena dječakova želja.

“Priča mi je slomila srce i pomislio sam kako se taj dječak osjećao kada su mu ukrali protezu. S obzirom na sve negativno što se događa na ovom svijetu, htio sam mu pokazati da ne gubi vjeru jer postoje i dobri ljudi”, rekao je Herjavec.

Ovaj poslovni čovjek hrvatskih korijena proslavio se sudjelovanjem u poduzetničkom reality showu “Shark Tank”. Svojih prvih 100 milijuna dolara zaradio je prodajom vlastite informatičke kompanije Brak Systems, a potom je osnovao Herjavec Group, tvrtku koja je danas među vodećim integratorima sustava sigurnosti na internetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?