Narodno pozorište Mostar

"Hotel Plaza" otvara natjecateljski dio Kazališnih igara u Jajcu

Hotel Plaza
26.05.2016.
u 12:05

Narodno pozorište Mostar će u subotu, 28. svibnja svojom novom predstavom "Hotel Plaza" američkog dramatičara Neila Simona i u režiji Admira Glamočaka otvoriti natjecateljski program 35. Kazališnih igara u Jajcu, priopćeno je iz tog kazališta. 

Kazališne igre u Jajcu su najstariji kazališni festival u BiH. Prema izboru izbornika prof. dr. Sulejmana Boste, redovitog profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, u konkurenciji će do 5. lipnja biti izvedeno sedam predstava, među kojima i predstava Narodnog pozorišta Mostar.

- Ponosni smo što je naša predstava kvalitetom zaslužila da bude u konkurenciji ovog prestižnog kazališnog festivala. Drago nam je i sretni smo što Narodno pozorište Mostar s ovom predstavom stoji rame uz rame s najboljim predstavama iz bh. produkcije - naglasio je direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović.

Iz Narodnog pozorišta Mostar su istaknuli kako je navedena predstava već nagrađivana na festivalima te da je glumica Maja Zećo za ulogu Muriel Tate na 13. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” osvojila nagradu za najbolju glumicu, dok je redatelj Admir Glamočak nagrađen Specijalnom nagradom žirija za doprinos kazališnoj umjetnosti.

- U vrijeme kazališta velikih koncepata, kazališta koji se obračunava sa aktualnim političkim trenutkom, naš izbor teksta jeste komedija 'Hotel Plaza', izvrsnog dramatičara Neila Simona, s tri priče o ljubavi iz raznih kutova, s ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to tamo u nekom New Yorku, što nam se čini kao pravi pogodak u izboru za izuzetnu mostarsku publiku. Vođeni činjenicom da kazalište treba i zabaviti, pomoći pobjeći iz svakodnevnice i osobnih problema, ipak znamo da ćemo barem u jednoj od tri priče prepoznati sebe ili osobu pored sebe. Zaista vrijedni glumci, željni dobre partnerske igre, zaigrani i spremni raditi na sebi, jesu dodatni i motiv i izazov. Mostarski kazališni zaposlenici žive za predstavu - kazao je Glamočak, koji, osim što potpisuje režiju, u ovoj predstavi i glumi.

U predstavi uz Admira Glamočaka i Maju Zećo igraju: Jasna Žalica, Emir Spahić, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević. O najboljima će na Kazališnim igrama u Jajcu odlučivati stručni žiri u sastavu Aleksandra Spasojević, Mario Drmać i Nedžad Fejzić.

Nakon Jajca, Narodno pozorište Mostar s predstavom “Hotel Plaza” gostuje u Bugojnu, a predstava će biti izvedena 29. svibnja u 19.30 sati u Kulturno-sportskom centru, navodi se u priopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije