Traži pomoć Rusije

Hollande: Moramo stvoriti veliku koaliciju da uništimo teroriste

Francois Hollande
26.11.2015.
u 21:14

Francuski predsjednik Francois Hollande u četvrtak je poručio ruskom čelniku Vladimiru Putinu da svjetske sile moraju stvoriti "veliku koaliciju" u borbi protiv militanata Islamske države, koji kontroliraju velike površine teritorije u Siriji i Iraku.

Hollande je u diplomatskoj ofanzivi kako bi izgradio zajednički front protiv militantne grupe Islamska država koja je preuzela odgovornost za napade u Parizu 13. studenog u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Islamska država također je oborila ruski putnički avion iznad Sinajskog poluotoka 31. listopada kada je poginulo svih 224 ljudi u njemu.

- Naš neprijatelj je Daesh, Islamska država, on ima svoju teritoriju, vojsku i resurse, tako da moramo stvoriti veliku koaliciju da uništimo te teroriste, izjavio je Hollande na početku razgovora s ruskim čelnikom u Kremlju.

- Došao sam u Moskvu da vidim kako možemo djelovati zajednički i koordiniramo to kako bismo napali tu terorističku grupu i također pronašli rješenje za mir, kazao je Hollande.

Putin je izjavio da se Rusija spremna ujediniti s Francuskom u borbi protiv "zajedničkog neprijatelja", nakon obaranja ruskog aviona i napada u Parizu, prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?