Rok do kraja lipnja

HNS mora odlučiti o opstanku Hrvata ako s Bošnjacima nema dogovora o Izbornom zakonu

23.03.2017.
u 09:00

Nakon što su stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH napustile izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma na kojoj je definitivno Hrvatima poručeno da je vrlo teško očekivati donošenje izmjena Izbornog zakona, ali i ustavne promjene kojima bi se Hrvati doveli u jednakopravan položaj te da se praktično stvorila nova antihrvatska “platforma”, većina zastupnika vratila se u klupe, a jedan od njih, predsjednik kluba HKDU-a Ivan Musa, nije želio sudjelovati u raspravama.

Eliminirati Hrvate

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ BiH) poručio je SDA da opetovanim pravljenjem koalicije sa SDP-om jasno poručuju kako se time ta koalicija raspada, a to onda znači potpunu krizu u FBiH. - A, mislim kako to nije dobro ni za jednog stanovnika u BiH jer već imamo krizu na državnoj razini, gdje vidimo da Parlament BiH ne radi, Predsjedništvo BiH ne zasjeda i pitanje je kada će, rekao je Čavara. Po njegovu mišljenju, HNS BiH mora zauzeti jasnija stajališta ako svebošnjačka koalicija, koju čine SDA, SDP, DF..., nastavi nadglasavati Hrvate i slati jasne poruke kako je njihov glavni cilj obespraviti hrvatski narod do kraja, a po Musinu mišljenju, i otvoriti prostor za njihovu potpunu eliminaciju. 
- Rekao bih da je dobro da se taj koncept nametanja razotkrilo i da se Hrvate eliminira iz FBiH. A ta njihova reakcija, rekao bih, rezultat je nervoze nakon usvajanja dokumenata Europskog parlamenta i nekih drugih prijedloga koji bi trebali uskoro ugledati svjetlo dana. Cilj im je vjerojatno preduhitriti ove poteze međunarodne zajednice i prijedloge o kojima se razgovara, rekao je Musa za Večernjak.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?