Održana druga večer festivala

Hladno pivo oduševilo pubiku na WHFest-u

WHFest
01.08.2015.
u 14:17

Na drugoj večeri prikazano je sedam filmova u konkurenciji nakon čega je održan koncert Hladnog piva, koji je poručio kako mu je velika čast svirati drugi put na WHFestu.

Koncertom Hladnog piva završila je druga večer West Herzegowina Festa u Širokom Brijegu. 

Večer su otvorili bendovi Kezz (Kikinda), Jester's Play (Mostar), Kopito Bend (Vis) te The Splitters (Split), koji se natječu u glazbenom dijelu festivala. 

Potom je prikazano sedam filmova u konkurenciji nakon čega je održan koncert Hladnog piva, koji je poručio kako mu je velika čast svirati drugi put na WHFestu. 

Na ovogodišnji festival prijavilo se 200 autora od čega je odabrano devet bendova, 36 priča te 11 kratkih filmova koji se natječu za nagrade, prenosi Fena.

Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru koju poklanja Jack Daniels. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom koju je osigurala UniCredit Banka, a autore najboljih priča novčano će nagraditi portal Bljesak.info, dugogodišnji medijski partner festivala. 

Novost ove godine je i nagrada za najbolji styling bendova, koju dodjeljuje Levi's. I ove godine uz festival su Ožujsko pivo i Elektroprivreda HZHB. 

I ove godine u žiriju su zvučna imena filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljima odlučivati višestruko nagrađivani hrvatski glumac Krešimir Mikić, Marko Cindrić, glumac i umjetnički direktor festivala nove drame - Nu:Write Theatre Festival, mladi zagrebački redatelj Filip Mojzeš, kojeg su ove godine nagradili u Beogradu za najbolji kratkometražni igrani film, Zdenko Franjić, glazbeni izdavač, Atilla Aksoj, gitarist Zostera, Ivan Galić Ivećko, jedan od osnivača WHFesta, Petra Ljevak, direktorica Naklade Ljevak, književnica Ivana Simić-Bodrožić te književnik i novinar Emir Imamović Pirke. 

Treću večer nastupit će grupa Pavel, a festival će, nakon proglašenja pobjednika, zatvoriti bend Vatra, priopćili su organizatori Festivala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije