Čitluk

HKUD 'Sv. Marko' Vionica školi donirao nova vrata za učionice

04.12.2015.
u 07:00

Članovi HKUD-a "Sveti Marko" iz Vionice nastupima su se više puta predstavili u zemlji i inozemstvu

U nekoliko godina obnoviteljskog rada i djelovanja članovi HKUD-a "Sveti Marko" iz Vionice, Čitluk, nastupima su se više puta predstavili u zemlji i inozemstvu te su postali poznati i promicatelji kulturnih i tradicijskih vrijednosti i običaja hrvatskog puka Brotnja i Hercegovine, piše Večernji list BiH.

Ove su godine članovi tog Društva već četvrti put zaredom bili domaćini i organizatori međunarodne Večeri folklora. Unatoč tomu što su preopterećeni redovitim probama i stalnim gostovanjima, vionički folkloraši nađu vremena i za humanitarno djelovanje. Najnovija u nizu njihovih humanitarnih akcija, koja je pokrenuta sredinom studenoga, za svaku je pohvalu. Članovi HKUD-a "Sveti Marko" u vrlo kratkom roku uspjeli su prikupiti sredstva koja su donirali područnoj školi Vionica.

Budući da su sva unutarnja vrata u toj školi bila dotrajala, tim je sredstvima nabavljeno i već postavljeno devet novih vrata pa su sada uvjeti rada njihovim školarcima osjetno poboljšani. Vodeći ljudi HKUD-a ističu kako će nastaviti akciju prikupljanja sredstava za nabavu novog namještaja i ostale potrebne opreme za učionice jer je postojeća u derutnom stanju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije