Džudo: ‘Kup Mimoze’

Hercegovac, Neretva i Borsa 
u Mostar donijeli 38 medalja

10.02.2016.
u 09:00

U nedjelju, 7. veljače, održan je međunarodni džudo turnir u Herceg Novom pod nazivom “Kup Mimoze”. Ovaj turnir održava se već 34 godine za redom tako da je jedan od najjačih turnira u regiji. Organizator turnira je Džudo klub Igalo, a na turniru su nastupila i tri mostarska džudo kluba, JK Hercegovac, JK Neretva i JK Borsa.

“Hercegovke” najbolje

Džudo klub Hercegovac je na ovom turniru osvojio 14 medalja od čega 3 zlatne, 5 srebrnih i 6 brončanih. Pored ovih uspjeha, Hercegovac je dobio priznanje i pehar za najbolju ekipu djevojčica te tako obranio prošlogodišnji naslov najbolje ekipe djevojčica s ovog turnira. Osvajači zlatne medalje su: Gabrijela Raič, Mario Novak, Andrea Lončar. Srebro su osvojili Nika Zovko, Ivano Đinkić, Marko Čerkuč, Lana Čović Stanić, Laura Bošnjak, a broncu Marko Zovko, Stefan Juka, Ivan Letica, Danica Jurić (bronca i u starijoj dobnoj skupini), Rafael Šunjić. JK Neretva je na “Kup Mimoze” poveo 19 natjecatelja, a u svoju riznicu medalja donijeli su još 17 sjajnih odličja. Ukupno su osvojene 4 zlatne, 6 srebrnih i 7 brončanih medalja. Na turniru je sudjelovalo 37 ekipa, a Neretva je u ukupnom poretku osvojila ekipno 5. mjesto. Zlatne medalje su osvojili: Martina Rogić, Hrvoje Knezović, Karlo Križanac, Vesna Vukoja. Srebrne su pripale Lana Tole, Korini Džidić, Petri Tole, Martini Rogić, Sandri Sivrić, Anti Galiću. Brončane medalje: Korina Džidić, Stjepan Salmanić, Sergej Jarendić, David Brkić, Mak Hadžić, Ivan Jurić, Samuel Matijević.

Najbolji juniori iz Borse

JK Borsa se predstavila sa 6 svojih članova kadetske i juniorske dobne skupine te su uz osvojenih pet zlatnih i dva srebrna odličja proglašeni za najbolju juniorsku ekipu turnira, za što im je uručen pehar. Osvajači zlatnih medalja su: Ivan Jozeljić, David Pušić, Jozo Zoko, Petar Zadro, Rijad Maksumić. Srebrne su pripale: Davidu Pušiću (srebro u konkurenciji starijih) i Domagoju Mariću. Napomenimo da je proteklog tjedna bio izbor najboljih sportaša grada Mostara, a JK Borsa je imao najveći broj nagrađenih, te je i po tome najuspješniji kolektiv grada Mostara za proteklu godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije