odgoda zbog vrućina i radova

Herceg: Nova školska godina u HNŽ-u počinje 15. rujna

herceg
01.09.2016.
u 11:09

Odgoda početka nove školske 2016./2017. godine za 15. rujna jeste zbog vrućina koje utječe na uvjete boravka u školama, posebice u popodnevnim smjenama te obnova sedam škola u HNŽ-u – izjavio je Herceg

Početak nove školske 2016./2017 godine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počet će 15. umjesto 5. rujna kako je ranije bilo predviđeno.

- Odgoda početka nove školske  2016./2017. godine za 15. rujna jeste zbog vrućina koje utječe na uvjete boravka u školama, posebice u popodnevnim smjenama te obnova sedam škola u HNŽ-u – izjavio je danas predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg tijekom današnjega posjeta Centru za socijalni rad Mostar gdje je s ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Goranom Opsenicom uručio školske torbe i pribor za učenike s područja grada Mostara.

- Djeca će se sigurno radovati, osim, možda, prosvjetnih djelatnika, ali pokušajmo razumjeti uvjete i razloge zbog kojih ćemo odgoditi početak ove školske godine za 15. rujna - dodao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Naime, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj sjednici dala suglasnost na odluku Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta kojom se do 15. rujna pomjera početak nastave u školskoj 2016./2017. godini.

Istaknuto je kako je odluka donesena temeljem zahtjeva Udruge ravnatelja i Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola zbog vrućina koje utječu na uvjete boravka u školama, posebice u poslijepodnevnim smjenama, kao i zbog detaljne obnove i završetka radova na više škola koji se obavljaju u sklopu projekta energetske učinkovitosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?