ODLUKA

Helez razriješio člana revizijskog tima broj četiri zbog pogrešaka

helez
VL FOTO
28.10.2011.
u 10:48

Na Grbavca 
člana Revizijskog tima 4, tužio se umirovljeni satnik HVO-a

Odlukom Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida rata Miro Grbavac, član revizijskog tima broj četiri, koji je radio na reviziji novčanih prava braniteljske populacije, razriješen je s ove dužnosti. U pojašnjenju odluke federalni ministar Zukan Helez poziva se na Zakon o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite i pravilnik o formiranju i radu revizijskih timova za kontrolu revizijskoga tima za koordinaciju. Primjedbu na rad revizijskog tima broj četiri i njegova već sad razriješenog člana Mire Grbavca, prekjučer je spomenuo umirovljeni satnik HVO-a Anton Zadro, kojemu je, unatoč brojnim pisanim dokazima, ovih dana ukinuta vojna mirovina.

On se kao pripadnik HVO-a u obranu uključio 7. svibnja 1992., a potom je nakon završetka rata, ukazom, primljen u djelatni sastav Vojske Federacije BiH iz koje je otišao u mirovinu 2000. godine. Vijest da mu je mirovina ukinuta, Anton Zadro doznao je iz Večernjaka, tj. kad je na objavljenom popisu pročitao svoje ime. Ne vjerujući onome što je pročitao, Zadro odlazi u Ured obrane u Mostaru provjeriti točnost informacije. Tamo su mu samo hladno priopćili da je njegovu dokumentaciju preuzeo revizijski tim broj četiri koji vodi izvjesni Miro Grbavac iz Ljubuškog te da su mu ukinuli mirovinu.

“Bez ikakve obavijesti, bez ikakve argumentacije, objašnjenja - zašto, zbog čega, iz kojih razloga, jesam li trebao donijeti još koji dokument kojim bih ih uvjerio da sam satnik i da sam cijelo vrijeme bio u ratu, a potom i u Vojsci Federacije BiH, pitam se zašto i tko je takvo što mogao donijeti”, samo su neka od pitanja koje se Zadri ovih dana “roje” u glavi, a da mu nitko iz mjerodavnih institucija, Federalnog ministarstva branitelja i invalida rata još nije dao konkretan odgovor. Zbog nepravde, kaže, obratio se novinarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?