Prva izvanredna sjednica skupštine

HBŽ se zadužila za 1,5 milijuna maraka

Skupština HBŽ-a
Foto: VL FOTO
21.12.2014.
u 10:54

Posuđeni novac za pokrivanje proračuna u 2015.

U Tomislavgradu je sazvana druga, ujedno i prva izvanredna, sjednica Skupštine Hercegbosanske županije u novom sazivu. Na dnevnom redu sjednice sazvane u petak bila je samo jedna točka i to prijedlog odluke o prihvaćanju kreditnog zaduženja županije iz sredstava dodatnog financiranja po osnovi IV. stand by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom. Županijska Vlada tu je odluku prihvatila 16. rujna o.g., a kako su u međuvremenu održani izbori, moralo se čekati na konstituiranje nove zakonodavne vlasti. Odluku o prihvaćanju kreditnog zaduženja Hercegbosanke županije prema Federaciji Bosne i Hercegovine iz sredstava dodatnog financiranja po osnovi IV. stand by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, zastupnici su prihvatili gotovo plebiscitarno, uz samo dva glasa protiv. Riječ je o iznosu 1,534 milijuna konvertibilnih maraka.

Ministar financija u Vladi Hercegbosanske županije Stipan Šarac istaknuo je ovom prilikom kako je riječ o iznimno povoljnim sredstvima te dodao da će se ona koristiti za pokrivanje tekuće likvidnosti u 2015. godini, znači za omogućavanje Hercegebosanskoj županiji da redovito servisira svoje tekuće obveze, kao i obveze koje dospijevaju, vraćanje glavnice od ranije uzetih kredita. “Riječ je o petogodišnjem kreditu s počekom od 3 godine i promjenljivom kamatnom stopom koja trenutačno iznosi 1,08 posto. Budući da je 26. prosinca krajnji rok za obavljanje kompletne zakonske procedure na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, u Hercegbosankoj županiji su se odlučili za sazivanje izvanredne Skupštine ove županije.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?