Nastavak niza raznih napada

Hakeri oborili web stranicu MUP-a ZHŽ-a

haker
20.02.2016.
u 19:00

Kako doznajemo od izvora bliskih MUP-u ZHŽ-a hakeri su "oborili" cijeli server na kojem se nalazi više stotina web stranica

Službena web stranica Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije danas je hakirana. Kako doznajemo od izvora bliskih MUP-u ZHŽ-a hakeri su "oborili" cijeli server na kojem se nalazi više stotina web stranica.

Putem provjera utvrđeno je kako je ciljana upravo službena stranica MUP-a ZHŽ-a. Inače, gašenje službene stranice od strane hakera, samo je nastavak niza raznih napada i kampanja koji se posljednjih mjeseci vode protiv ove institucije.

Podsjetimo, ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras je u intervjuu za Večernji list prije nekoliko dana govorio o razlozima zbog kojih su  ovo ministarstvo kao i njegovi čelni ljudi zadnjih mjeseci glavna tema određenih medija koji sigurnosno stanje u ovoj županiji žele prikazati drugačijim nego što ono u stvarnosti jeste.

Zanimljivo je kako se napad na službenu stranicu MUP-a ZHŽ-a dogodio samo dan nakon što je objavljena analiza sigurnosne situacije za prošlu godinu, iz koje je vidljiv napredak u radu samog MUP-a i policije. Naime, sigurnosna situacija u ovoj županiji je ocijenjena zadovoljavajućom, a iz pokazatelja je vidljivo kako je ,u odnosu na godinu ranije, smanjen broj skoro svih kriminalnih radnji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije