AKCIJA BLOK

Hadžić i Zulum predani Tužiteljstvu ŽS

dfsfs
01.12.2016.
u 10:45

Bivši načelnik Općine Novi Grad i bivši ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić predan je Županijskom tužiteljstvu ŽS zajedno sa sudskim vještakom Kasimom Zulumom. Oni su uhićeni u srijedu u nastavku akcije Blok, piše agencija Patria. Ispitat će ih postupajući tužitelj.

Hadžiću se na teret stavlja da je omogućio nezakonitu isplatu Esedu Radeljašu u iznosu većem od milijun maraka. Radeljaš je uhićen 9. studenog te mu je određen jednomjesečni pritvor.

Hadžić i Zulum sumnjiče se za kaznena djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa kaznenim djelima zloupotreba procjene i kaznenim djelom pomaganje. 

Hadžić je na čelu Općine Novi Grad bio 12 godina od 2000. do početka 2012. kada je preuzeo funkciju ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH. 

Akcija Blok počela je 9. studenog kada su pripadnici SIPA-e po nalogu Županijskog tužiteljstva ŽS i Županijskog suda u Sarajevu uhitili Eseda Radeljaša bivšeg vijećnika u Novom Gradu, zastupnika, ministra u Vladi BPK, Jasminu Horo, pomoćnicu bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića, Nedžada Kapetanovića, bivšeg pravobranitelja Općine Novi Grad i Jusufa Čauševića, šefa Odjela za imovinsko-pravne poslove Općine Novi Grad. 

Radeljaš je 2010. godine od Općine Novi Grad naplatio 1.033.000 KM za obeštećenje jer mu je Općina oduzela zemljište na kojem u predviđenom roku nije sagradio objekat. Radeljašu je 2006. godine Općina Novi Grad dodijelila zemljište u Nedžarićima uz naknadu od 51.340 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?