HKK GRUDE

Grudski košarkaši bez poraza jurišaju prema jesenskom naslovu

015grudekk1_nnn_bih_30112015
01.12.2015.
u 07:00

Utakmica ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje. Trener momčadi Igor Jelić bio je zadovoljan ishodom susreta, ali i igrom

Derbi Herceg Bosne bio je derbi samo na papiru jer su Grude u 6. kolu seniorske košarkaške lige pobijedile Čapljinu rezultatom 84:66. Bila je to utakmica između dvije najbolje momčadi u ligi, što je ljestvica sugerirala, a i jedna i druga momčad su do ove utakmice bile neporažene. Sami početak utakmice sugerirao je da su Gruđani spremniji i gladniji pobjede, a utakmica ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

Ponavljanje uspjeha

U 84 koša, svojih 20 ugradio je Ivan Šušak, Ivan Begić zabio ih je 19, Antonio Leventić 10, Ivan Škrobo i Domagoj Mikulić zabili su 8 koševa, Nikola Andrijanić 7, zatim Josip Leko i Zlatko Galić po 5, a dva koša zabio je i Željko Leko. Grude u idućoj utakmici gostiju protiv ekipe Livna. Trener momčadi Igor Jelić bio je zadovoljan ishodom susreta, ali i igrom koja je u svakom segmentu imala glavu i rep. I prošle godine trener Jelić s Grudama je bio jesenji pobjednik lige, a ove ima priliku ponoviti isti uspjeh.

- Moram priznati da sam izrazito zadovoljan. Igrači daju svoj maksimum i velika je stvar što nemamo poraza u dosadašnjem tijeku sezone. Igrači pristupaju svakoj utakmici ozbiljno, što i rezultat pokazuje, kazao nam je još ranije trener Jelić. - Vjerujem da smo najkvalitetnija momčad u prvenstvu te da ćemo nakon dugo vremena osvojiti titulu prvaka Herceg Bosne, rekao je u najavi utakmice i igrač momčadi Nikola Andrijanić.

Klub je na putu do nove uvjerljive pobjede uz starije bodrilo i nekoliko mlađih navijača koji su uz bubnjeve i pjesmu dizali atmosferu na utakmici. Igračima je potpora s tribina i te kako važna, stoga se i u idućim mečevima očekuje navijačka potpora ljudi koji vole sport i kojima je cilj podržati grudske pojedince i kolektive na putu prema uspjesima. Jesenski naslov bio bi sjajna uvertira za 40. obljetnicu osnutka košarkaškog kluba Grude iduće godine.

Rođendan kluba

Klub je davne 1976. godine osnovalo nekoliko zaljubljenika u ovaj sporta. Trnovit i težak put prolazila je, kao i svi drugi sportovi u Hercegovini, i grudska košarka, koja se proteklih godina etablirala u najsvjetlije sportove općine Grude. Uz seniore, u Grudama treniraju i igraju najmlađi uzrasti koji treniraju pod budnim okom Zvonimira Evića i Željka Leke, a koji su zasigurno jamac budućih uspjeha kluba iz dvorane Bili Brig. Iduće godine uz 40. obljetnicu kluba obilježava se i desetljeće kada je momčad bila 6. u Prvoj ligi BiH te je igrala u Ligi za prvaka BiH.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije