Ženski rukometni derbi

Gruđanke sigurne, Ljubušanke pokazale kako mogu biti i bolje

24.11.2015.
u 06:30

Oko 200 gledatelja pratilo je solidan rukomet na hercegovačkom derbiju Izviđač Autotransport – Grude Autoherc (24:32)

Više od same utakmice ljubitelje sporta, a posebice rukometa, nakon hercegovačkog derbija rukometašica između Ljubušanki i Gruđanki, može radovati činjenica da dvije zapadnohercegovačke ženske ekipe igraju prvenstveni susret koji je više od toga. Još prije desetak godina, da se ne vraćamo dalje u prošlost, ženska ekipa Izviđača bila je jedini ženski respekta vrijedan kolektiv. Sportske obitelji zapadnohercegovačkih općina nalikovale su na lovačka društva – muškarci, samo muškarci.

Na sreću, više nije tako, a uz Gruđanke koje su u međuvremenu dogurale i do naslova prvaka BiH, napreduju i ženski odbojkaški sastavi pa bi u doglednoj budućnosti sport na zapadu Hercegovine trebao izgledati posve drukčije nego početkom milenija. Sama utakmica nije imala neizvjesnosti. Slavila je brža, spremnija, poletnija i spretnija ekipa Gruda.

Ljubušanke su se odlično držale dvadesetak minuta, međutim, prvakinje kontrama preko strelovite Ane Vrančić stižu do prednosti od 12:18. U nastavku utakmica je za ekipu Zlate Zubac bila stvar tehnike. Ostalo je nejasno koliko gošće stvarno mogu jer ih domaći sastav s malim fondom igračica nije mogao stisnuti. Prvo ime bila je svakako Amanda Marić, ne zbog 7 pogodaka nego ukupnog dojma.

Odmah do nje bila je Anica Gudelj sa 16 obrana te već spomenuta Ana Vrančić. Domaći sastav je u prvih 10-ak minuta te u nastavku utakmice pokazao da su mu uz igračku nadogradnju mogućnosti puno veće. Odlična je s 13 obrana bila Martina Šumelj, Marija Boras bila je najučinkovitija s 9 pogodaka, a brzinom se isticala i Dea Vuković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije