Rukomet

Gruđanke se radovale u Sinju

Grude
01.02.2016.
u 07:00

Nakon što su 24. siječnja u Mostaru savladale Zrinjski (46:19), aktualne državne prvakinje i osvajačice Kupa BiH – rukometašice HŽRK Grude Autoherc odigrale su drugu utakmicu u sklopu priprema za nastavak prvenstva ženske rukometne Premijer lige BiH.

Tijesna pobjeda

Gruđanke su u Sinju savladale ŽRK Sinj 32:31. Bila je to jedna u nizu prijateljskih utakmica protiv Sinjanki, s kojima se često “obračunavaju” u Grudama, Sinju, Zagrebu, Splitu, Kaštelima, itd. Treba reći da su Sinjanke u završnoj fazi priprema za skori nastavak prvenstva u 2. HRL Jug, pa im je ovo jedna od zadnjih provjera, dok Gruđanke imaju blizu mjesec dana do početka prvenstva (27. veljače) i igrat će još tri pripremne utakmice. Njihova trenerica Zlata Zubac uigrava različite opcije u obrani i napadu za proljeće, pa u Sinju nisu igrale Amanda Marić, Ana Vrančić i Klara Mikulić. Ipak, pobjeda Gruda Autoherc ni trenutka nije bila u pitanju, a razlika je bila i do šest pogodaka u njihovu korist. Kod domaćih najviše su se istaknule Masnić (14 pogodaka), Runje (7) i Radonja (5), kod Gruđanki Azinović (9), M. Gudelj (8), Čutura (7) i Prusina (5). Sljedeće nedjelje (14 sati) u dvorani Bili Brig gostovat će rukometašice ŽRK Dugo Selo 55, članice Prve ženske hrvatske lige, također veliki sportski prijatelji Gruđanki. Utakmica ima humanitarni karakter i igrat će se pod geslom “Sa srcem i rukometašicama za Dubravka”.

Za liječenje bolesnog dječaka

Prihod od ulaznica uplatit će se za liječenje bolesnog dječaka Dubravka Knezovića iz Medovića. Svi zainteresirani ljubitelji rukometa još danas mogu kupiti ulaznice u Grudama, Sovićima, Drinovcima, Mostaru, Širokim Brijegu i Posušju na više prodajnih mjesta.

Prvakinje pozivaju ljubitelje rukometa i plemenite ljude da kupe ulaznice i dođu na utakmicu te tako pomognu Dubravku i njegovoj obitelji. Tvrtke Grude Autoherc i Miškić bus osigurale su na dan utakmice besplatan prijevoz do dvorane i natrag iz više mjesta u grudskoj općini te iz Širokog Brijega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije