Velež - Zrinjski

Gradski derbi bez ikakvog rezultatskog naboja

BiH,19.10.2016.Mostar,Stadion Bijeli Brijeg, Kup utakmica Zrinjski-Velez Photo :Stojan Lasic
26.10.2016.
u 09:00

Nogometaši Veleža i Zrinjskog danas će odigrati svoj uzvratni susret osmine finala Kupa BiH. U prvom su plemići, bez previše potrošnje snage, slavili s uvjerljivih 3:0, a i sada se nadaju sličnom scenariju. Prvi put derbi dvaju mostarskih rivala gotovo da nema nikakav rezultatski naboj, piše Večernji list BiH.

Bilo bi lijepo pobijediti

Velež danas neće imati previše ambicija, tom klubu u ovom trenutku puno je važnije prvenstvo, dok će i Zrinjski tu utakmicu nastojati što je moguće bezbolnije odraditi sa svojom, uvjetno rečeno, drugom momčadi. Ipak, sraz ovih dviju momčadi ne bi ni dobio epitet derbija da svaki put bude onako kako se logično može očekivati. Bilo kako bilo, i jedni i drugi bi bez obzira na sve okolnosti željeli pobjedu.

- Teško je očekivati nakon rezultata iz prve utakmice da možemo proći dalje, ali je realno da možemo odigrati borbeno i dobro. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Ne znam s kojom momčadi će igrati Zrinjski, ali tko god da bude igrao, bit će teško jer je Zrinjski u ovom trenutku daleko najkvalitetniji klub u državi. Mi smo više mislima u prvenstvu, krenulo nas je konačno i na posljednjim četirima utakmicama osvojili smo 8 bodova te se približili sigurnoj zoni, izjavio je pomoćni trener Veleža Mustafa Kodro.

U Zrinjskom ovu utakmicu, bez obzira na sve, dočekuju s oprezom. - Sigurno kako nam rezultat iz prve utakmice daje određenu sigurnost pred uzvrat. No, mi smo svjesni da ništa ne dolazi samo od sebe. Koncentrirani smo na ovu utakmicu i nadam se kako će se momci koji budu igrali pokazati u najboljem izdanju i da će nam zadati slatke muke pred ostale utakmice. Nismo još odredili startere koji će istrčati u Vrapčićima. Sigurno će dobiti priliku momci s manjom minutažom kako bismo vidjeli na kojoj su razini, a ujedno ćemo odmoriti ostatak momčadi pred subotnju utakmicu s Olimpicom, kazao je na konferenciji za medije pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Prvijenac protiv Veleža

Razmišljanje svlačionice plemića prenio je Toni Jović, jedan od strijelaca na prvom susretu.

- Drago mi je što sam postigao pogodak u derbiju, iako Velež nije u poziciji biti nam konkurent. Mislim da je bila dobra utakmica i da su gledatelji uživali. Sretan sam što je prvi pogodak bio protiv Veleža, jer znam što ljudima u Mostaru ta utakmica znači. Očekuje nas težak susret. Bez obzira na prednost od 3:0, ne smijemo se previše opustiti. Imamo širok kadar, tako da trener u svakom trenutku može dati priliku igračima koji će dati sve od sebe i pokazati da zaslužuju biti u klubu i pokušati se nametnuti za sljedeće utakmice - dodao je Jović pred današnju utakmicu koja se u Vrapčićima igra s početkom u 14 sati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije