španjolska

Gospin kip ostao je netaknut nakon požara u vojnoj bazi u Španjolskoj

Gospin kip
23.08.2016.
u 11:06

30. srpnja toplinski je val u Španjolskoj izazvao požar koji je uništio unutrašnjost vojne baze u El Goloso, koji se nalazi sjeverno od glavnog grada, prenosi medjugorje-info.com

Kad je osoblje ugasilo požar iznenadili su se kako je Gospin kip na tom mjestu ostao netaknut. Prizor koji su snimili nakon požara u vojnoj bazi El Goloso jasno prikazuje kako je trava izgorila, ali je Gospin kip (i ponešto cvijeća oko njega) ostao netaknut. Novinar José María Zavala je uznemirio društvene medije kada je objavio vijest na svom Twitter profilu.

Odnos između vojne baze El Goloso i Gospe ima povijest. Od 2004. Pješadijski bataljun (pješačka jedinica) Carros de Combate León III / oklopno pješačka pukovnija Alcázar od Toleda 61, koja se nalazi u bazi, povezana je s Bratstvom Gospe od Mira. Ovaj bataljun podržava Bratstvo tijekom vjerskih svečanosti i procesija; surađuju s bendom i provode oružanu pratnju. Prošle godine, u sklopu proslave blagdana Gospe od Mira, ovaj bataljun je primio 21. nagradu za mir za ljudske vrijednosti odobrenih od strane Bratstva Gospe od Mira u znak priznanja mirovnim operacijama koje izvodi 20 godina u mjestima kao što su Libanon, Irak, Haiti, Gvatemala, Malija, Somalija, Kosovo i Bosna i Hercegovina.

Bratstvo je istaklo na svojim internetskim stranicama “hrabrost, predanost, požrtvovnost, upornost, odricanje i velikodušnost” tih vojnika. Dodali su da je bataljun čekao nagradu s “velikim entuzijazmom”. Prema Madrid Press, bataljun je donirao jedan dio novčane nagrade sestrama Služavkama Marije, poslužiteljicama bolesnika, čija je karizma skrb za bolesnike u njihovim domovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije