Tvrdnje stručnjaka

Cijena goriva će na proljeće biti oko dvije marke

'metropola...zagreb...17.06.2008.  benzinska, ina, benzin, gorivo,  foto: Goran Stanzl'
Foto: 'Goran Stanzl'
30.10.2014.
u 09:18

Sada kada cijene goriva padaju, cijene hrane će ostati na istoj razini

Kada su cijene goriva u BiH rasle, proporcionalno su rasle i cijene osnovnih živežnih namirnica. Sada kada cijene goriva padaju, cijene hrane će ostati na istoj razini. Prema riječima naših sugovornika, nerealno je očekivati da će doći do pada cijena hrane zbog pada cijena goriva. Stručnjaci predviđaju kako će do proljeća litra goriva na benzinskim crpkama biti oko dvije KM, ali čini se kako se to neće odraziti na cijene hrane.

Uvoz hrane

- U tim proizvodima cijena goriva iznosi oko 26 posto od ukupne cijene proizvoda. S druge strane, BiH uvozi oko 70 posto hrane koju građani kupuju. Sada se postavlja pitanje hoćemo li mi od Mađara, Nijemaca i drugih tražiti da snize cijene hrane. Ne možemo to. Sve analize pokazuju kako neće doći do pada cijena hrane iako će cijena goriva biti znatno niža nego sada - rekao je za Vecernji.ba Mensur Lakota, direktor Narodnih dućana u Federaciji BiH i nekadašnji tajnik Udruge za zaštitu potrošača.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?