Bivši sovjetski lider

Gorbachev: Svijet je na ivici novog Hladnog rata

'WORLD RIGHTS NO USA, FRANCE, AUSTRALIA.   Former President Mikhail Gorbachev speaks during the opening ceremony Chicago USA 23/04/2012  BYLINE UPI/BIGPICTURESPHOTO.COM:   REF:938 (BK)  USAGE OF THIS
Foto: 'Big Pictures/PIXSELL'
08.11.2014.
u 16:18

Gorbachev je uoči obilježavanja godišnjice pada Berlinskog zida optužio Zapad, posebno SAD za, kako je kazao, „trijumfalizam poslije pada komunizma“

Bivši sovjetski lider Mikhail S. Gorbachev izjavio je da su svjetske sile zbog međusobnih razmirica i političkih rasprava dovele svijet "na ivicu Hladnog rata".

Gorbachev je uoči obilježavanja godišnjice pada Berlinskog zida optužio Zapad, posebno SAD za, kako je kazao, „trijumfalizam poslije pada komunizma“.

Pozvao je zapadne zemlje da ukinu sankcije ruskim dužnosnicima zbog miješanja Rusije u sukobe i događanja u istočnoj Ukrajini.

Inače, u Berlinu se obilježava 25-godišnjica pada Berlinskog zida, koji je označio završetak Hladnog rata i otpočeo novu eru u odnosima Rusije i Zapada, kao i u povijesnom razvoju europskog kontinenta.

Komentara 3

NE
Neutralac
23:01 08.11.2014.

"na Ivici i Marici"

Avatar Medo
Medo
19:23 08.11.2014.

Na rubu, a ne na ivici...

MH
mrtav-hladan
16:14 09.11.2014.

E moj Gorbachov to si sve ti zajebo i skuho kašu Kada si dao suglasnost da se dvije njemacke ujedine i sad se cudis ko picek glisti Njih je trebalo polako i postepeno ujedinjavati ....kad umru To je genocidan narod.kad umru To je genocidan narod cim su dva njemca zajedno odma ogovaraju onog treceg I rade mu o glavi Sa njemcima mozes biti prijatelj sve dok ne pokazes da si pametniji od njih .Da im nije bilo gastarbajtera do danas bi bili u govnima do guse

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?