Aplikacije

Google želi povećati naplatu mobilnih aplikacija

google
AFP/Pixsell
25.11.2010.
u 08:00

Google planira mobilne aplikacije pretvoriti u sljedeći veliki biznis i zarađivati na prodaji aplikacija

Većina Googleovih prihoda i gotovo sav profit dolazi iz usluge pretraživanja. Display i mobilno oglašavanje postaju sve interesantniji, no još uvijek su premalo profitabilni. Čak je i Android operativni sistem za mobitele bazično koncipiran kao tražilica.

Google appsovi, odnosno aplikacije, pak, drugačiji su tip biznisa jer krajnji korisnici naposljetku plaćaju za njih, no zasad premalo njih, prema mišljenju Googlea. Imaju 30 milijuna krajnjih korisnika appsova, no velika većina njih koristi samo besplatne verzije. Prema posljednjem izvješću, tek 254 milijuna dolara prihoda pripalo je kategoriji (ostalo) u koju spadaju i appsovi. No, sve to je tek 3 posto ukupnih prihoda Googlea.

Google planira mobilne aplikacije pretvoriti u sljedeći veliki biznis i zarađivati na prodaji aplikacija. Kako piše Business insider, prije svega posvetit će se na uvjeravanju tvrtki da je cloud computing, odnosno poslovanje u oblaku nešto što se mora napraviti. Jednostavno je uvjeriti IT odjele da premjeste mailove i kalendare u oblak i maknu sa svojih servera, no teže će biti uvjeriti ih da koriste Googleove Docse, u tom kontekstu jako je bitan dogovor Google Cloud Connecta za Microsoft Office.

Neprestano stvaranje novih aplikacija košta, no izgrade li jedinstvenu platformu i uvjere li developere da rade svoje appsove za Android Market, već su na dobitku. Sve veća prodaja pametnih telefona i tableta također će pripomoći prodaji appsova koji će biti jednostavno neizbježni za svakodnevni rad i komunikaciju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?