Poetski performans

Gojer priprema performans pred veleposlanstvom SAD-a

'gradimir-gojer-02'
''
01.05.2012.
u 13:16

Poznati redatelj i pisac izrazio duboko neslaganje sa odlukom ambasadora SAD-a

Duboko suosjećajući s majkama Srebrenice i duboko se ne slažući s odlukom ambasadora SAD-a u BiH Patricka Moona o načinu glasovanja na ovogodišnjim lokalnim izborima u Srebrenici, odlučio sam da 9. svibnja u 11 sati održim poetski performans "Majke, ja sam s vama" na ulazu u Ambasadu SAD-a u Sarajevu, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Fenu pisac i redatelj Gradimir Gojer. Tom prilikom Gojer će govoriti vlastite stihove, a poziva i druge bosanskohercegovačke pjesnike da mu se pridruže. "Poetskim performansom želim dati potporu svim Srebreničanima diljem svijeta, kojima je onemogućeno glasati na predstojećim lokalnim izborima", istaknuo je Gojer.

Američka vlada je, tvrdi, ovim poslala poruku da je de facto točno ono što je svojedobno rekao Enes Suljkanović, potpredsjednik Republike Srpske, da je povratak na našim prostorima završen. "Pošto se duboko s tim ne slažem i pošto smatram da svakom Srebreničaninu koji je 1992. godine bio na svom i u svom u Srebrenici treba dati mogućnost da glasuje na ovogodišnjim lokalnim izborima, kao stvaralac ću na svoj način protestirati protiv ovakve odluke 9. svibnja ispred američke ambasade", poručio je Gojer.

Komentara 1

BU
Buranglez
22:51 01.05.2012.

gradimire nosi te tisuću i jedan vrag što se praviš pametan kretenčino kad te niko niti cjeni niti doživljava

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?