Mala scena HNK-a

Glumci amateri zaradili pljesak i ovacije za 'Kokoš'

kokos
Foto: Stojan Lasić/Vecernji.ba
1/5
17.09.2014.
u 14:21

Ovo je bila prva predstava novoosnovanog Malog teatra Mostar, mladi glumci amateri položili ispit

Na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru (HNK) premijerno je

izvedena predstava “Kokoš” u režiji Tine Laco i Ive Krešića. Predstavu su izveli mladi glumci ansambla Mali teatar Mostar.

Parodija Koljade

Predstava je rađena prema motivima teksta Nikoljaja Koljade i svojevrsna je parodija tog djela. Publika je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu i uživala te pozitivnim reakcijama i dugotrajnim pljeskom podržala glumce-amatere, članove ansambla Mali teatar koji su na predstavi radili tri mjeseca. Svojom uigranošću i predanošću glumci nimalo nisu zaostajali za profesionalcima. Premijera predstave, također, se mogla pratiti na live web streamingu na adresi habena.ba.

Ovo je ujedno i prva predstava novoosnovanog Malog teatra. Ideja redatelja Ive Krešića i Tine Laco bila je načiniti zaokret od klasične postavke ove realistički obojene dvočinke, te inkorporirati probrane tekstualne motive u areal suvremene kulture, pri čemu se naglasak stavlja na suptilne granice između “stvarnog” svijeta, svijeta kazališne umjetnosti i svijeta masovnih medija. Tekst Kokoši tako je pretvoren u konstantno ironizirano poigravanje glumaca samih sa sobom, sa svojim partnerima i svijetom “izvana”.

U predstavi glume Monika Kolar, Mario Ćeškić, Ružica Jukić, Mia Šušak i Kristian Pandža. Redatelj predstave Ivo Krešić bio je sretan nakon finaliziranja prvog projekta Malog teatra

Bez greške

“Bilo je fenomenalno, glumci su sve odradili bez greške, a i publika je bila sjajna. Mali teatar nastavlja raditi na novim predstava. U prvom redu zahvaljujemo ravnatelju Hrvatskog narodnog kazališta Ivanu Vukoji i ravnatelju Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača Danijelu Vidoviću koji su nam, podržavajući našu ideju, ustupili prostore za probe i izvedbe. Također, zahvaljujemo sponzorima, tvrtki Katarina d.o.o., tvrtki IT Odjel te medijskom sponzoru Habena TV”.

Repriza predstave je večeras u HD HS Kosača s početkom u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije