Vozio prebrzo

Glumac ubio majku poznate manekenke koja se spasila skokom preko ograde

Emir Hadžihafizbegović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
15.10.2014.
u 09:15

Anica Kuduz, majka Lane Kuduz, te nedjelje uopće nije planirala sjesti u automobil, nego se zajedno s kćeri u Zagreb trebala vratiti vlakom jer su dan prije kupile povratnu kartu do Cerne, kamo su u subotu doputovale na sprovod.

Glumac Emir Hadžihafizbegović u prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice usmrtio je 63-godišnju Anicu Kuduz. S njom je u trenutku nesreće bila i njezina 26-godišnja kći, poznata manekenka Lana Kuduz, zaštitno lice prošlosezonskog Dreft Fashion Weeka. Lana je izraze sućuti brojnih prijatelja primila i na svom profilu na Facebooku, na kojem je prekjučer napisala "Molit ću Boga da mi da snagu".

Glumac vozio prebrzo

Protiv Emira Hadžihafizbegovića policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teže, a jedna lakše ozlijeđena. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A.(46), koji je na preticajnom traku mijenjao kotač, a također je vozio prebrzo. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača osobnog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće.

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj priopćeno je kako se intenzivno traga za nepoznatim težim vozilom koje je porušilo svjetleću i drugu prometnu signalizaciju.

Kažu kako je pitanje vremena kada će ga pronaći. Potresena rođakinja preminule Anice Kuduz prepričala nam je kako je do tragedije došlo.

– Kada je ugledala jureći automobil kako ide prema njima i ne zaustavlja se, Lana je u zadnji čas preskočila ogradu i spasila se, ali njezina majka ostala je na mjestu i dogodilo se najgore – ispričala je rođakinja.

Posljednji ispraćaj

Anica Kuduz te nedjelje uopće nije planirala sjesti u automobil, nego se zajedno s kćeri u Zagreb trebala vratiti vlakom jer su dan prije kupile povratnu kartu do Cerne, kamo su u subotu doputovale na sprovod.

– Anica je rodom iz Cerne, tu ima dva brata, a kod jednoga je prenoćila te se u nedjelju planirala vlakom zaputiti natrag u Zagreb. Međutim, jedan daljnji rođak joj je rekao da se ne muči u vlaku jer on i tako ide natrag u Zagreb, pa će i nju i njezinu kćer povesti – govore nam u Cerni.

Nećkala se, ali je ipak prihvatila ponudu. Krenuli su na put, a kada su naletjeli na ostatke prometne signalizacije koju je po autocesti malo prije razbacao vozač, koji je još uvijek u bijegu, probušila im se guma. Zaustavili su automobil i u mraku se prihvatili mijenjanja kotača, a nekoliko minuta kasnije dogodila se tragedija.

Posljednji ispraćaj Anice Kuduz bio je jučer u Cerni, na groblju na kojemu je ona sama, ni 48 sati ranije ispratila svoje bližnje.

Anica je s kćeri živjela u Zagrebu na Peščenici, a dugi niz godina radila je u Domu za starije i nemoćne osobe na Trnju.

Komentara 1

HR
HRVATSKA89
12:34 15.10.2014.

u zatvor sa njime i oduzet mu HR putovnicu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije