podignuta 2011.

Glavaš dobio odgovor da je Srbija protiv njega podignula optužnicu

Branimir Glavaš
Marko Prpic/PIXSELL
24.08.2016.
u 17:16

Utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša Ministarstvo branitelja u srijedu je izvijestilo da je Srbija protiv njega 2011. podignula optužnicu, temeljem Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih tijela u postupku za ratne zločine.

Glavaš je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio da ga, unatoč često plasiranim informacijama kako su svi hrvatski branitelji koji se nalaze na srbijanskim optužnicama o tome obaviješteni, nikada ni jedna hrvatska institucija nije obavijestila da se nalazi na srbijanskoj optužnici te postoji li za njim postoji međunarodna tjeralica, koju je raspisala Srbija, a od nadležnih institucija zatražio pismeni odgovor.

U odgovoru ministra branitelja Tome Medveda navodi se kako je Ministarstvo, 25. srpnja ove godine, od nadležnih tijela dobilo informaciju kako je protv Glavaša Srbija 2011. podignula optužnicu "sukladno spornom Zakonu o organizaciji i nadležnsoti državnih organa u postupku za ratne zločine, kojim se Republika Srbija samoinicjativno proglasila nadležnom za vođenje postupaka za ratne zločine na teritoriju bivše SFRJ".

Medved je izvijestio Glavaša da Ministarstvo branitelja, zajedno s Ministarstvom pravosuđa, i drugim nadležnim institucijama, odnosno Vladom poduzima sve korake da se ukine primjena spornih odredbi toga zakona te da stoji na raspolaganju za svu pravnu pomoć, pojašnjenja i dodatne informacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije