Ljubuški

Gimnazija Ljubuški i OŠ Tina Ujevića Vitina pobjednici Civitasova natjecanja

01.05.2016.
u 07:00

U prostorijama Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama održano je županijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola u programu Civitasa.

Na natjecanju je sudjelovalo šest osnovnih i četiri srednje škole s područja Zapadnohercegovačke županije.

Svaku školu predstavljalo je po osam učenika koji su o odabranoj temi radili objašnjenje problema, procjenu alternativnih metoda, prijedlog mjera i plan akcije. Pobjedu na županijskom natjecanju u konkurenciji srednjih škola izborila je ekipa Gimnazije Ljubuški o temi “Neodržavanje Kule hercega Stjepana” koju su pod vodstvom prof. Mile Logare prezentirali: Antonia Vukšić, Katarina Spajić, Emin Anadolac, Mijo Kozina, Patricia Ćutuk, Nikolina Miličević, Matea Ilić i Ana Petrović.

Pri izradi ovog projekta pomogli su im Bruno Vego, Valerija Ereš, Zdravka Džajić, Luka Pavlović, Petra Madunović i Klara Vukojević, piše LJ::portal.

Pobjedu u konkurenciji osnovnih škola izborila je Osnovna škola Tina Ujevića Vitina s temom “Školskom odorama protiv diskriminacije” koju su pod vodstvom nastavnica Ane Bubalo i Ane Dugandžić prezentirali Karlo Mihaljević, Nika Barać, Ivan Paradžik, Milla Zadro, Iva Zadro, Lucija Barbarić, Miran i Tomislav Bulić. Cilj ovakvog natjecanja je osposobiti mlade ljude za izgradnju modernog demokratskog društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije