nakon tri mjeseca

Gase se novine koje su htjele dokazati da mogu opstati u doba interneta

The New Day
05.05.2016.
u 15:18

The New Day, prvi novi nacionalni dnevni list u Velikoj Britaniji u zadnjih 30 godina kojim se željelo dokazati da tiskani mediji mogu opstati u internetskom dobu, u petak se gasi zbog slabe prodaje, izvijestila je u četvrtak izdavačka kuća Trinity Mirror koja ga je pokrenula.

“Unatoč brojnim pozitivnim kritikama prodaja lista bila je ispod očekivanog”, stoji u priopćenju Trinity Mirrora objavljenom na internetskoj stranici izdavačke kuće.

Strahovit pad naklade tiskanih novina

“Zbog toga smo odlučili ugasiti The New Day 6. svibnja 2016.”, stoji u priopćenju grupe koja izdaje i svoju glavnu publikaciju, list Daily Mirror.

Unatoč velikom padu naklada tiskanih listova, zbog čega je The Independent u veljači objavio da od 26. ožujka prelazi isključivo na internet, uredništvo novog lista vjerovalo je da će mu upravo njegov tiskani format omogućiti da opstane.

List od 40 stranica bio je namijenjen čitateljima u dobi od 35 do 55 godina, “ženama i muškarcima koji su tražili nešto novo i drukčije” i stajao je 50 penija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?