Strahuju od premoćne Rusije:

Finska diže 900.000 rezervista

F-18 finskih zračnih snaga
F-18 finskih zračnih snaga
04.05.2015.
u 09:45

Vlada je odmah odbacila tvrdnje da to ima veze s napetim odnosima s Rusijom, čiji su vojni zrakoplovi više puta posljednjih mjeseci ušli u zračni prostor Finske

Finsko ministarstvo obrane pismeno je obavijestilo 900.000 vojnika iz pričuve da u slučaju krize budu spremni na mobilizaciju. Vlada je odmah odbacila tvrdnje da to ima veze s napetim odnosima s Rusijom, čiji su vojni zrakoplovi više puta posljednjih mjeseci ušli u zračni prostor Finske. Analitičari tvrde suprotno. - Ne žele reći da to čine zbog Rusije, ali to je jedino logično. Zbog koga bi drugog povukli takav potez - izjavio je švedski analitičar Patrik Oksanen.  Finska i susjedna Švedska nisu članice NATO-a. Finska, koja dijeli 1340 kilometara dugu granicu s Rusijom, sve je više zabrinuta zbog svog moćnog susjeda nakon što je prošle godine znatno povećan broj letova ruskih zračnih snaga i vojnih vježbi u blizini granice.  Finska mornarica je potkraj travnja bacila upozoravajuće dubinske bombe u more nedaleko od Helsinkija nakon što je otkrila nepoznati podvodni objekt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?