Prva liga FBiH

Financije i (ne)vrijeme muče ‘federalce’

20.01.2017.
u 09:16

Još 13. studenoga prošle godine završeno je jesensko nogometno prvenstvo u Prvoj ligi FBiH. Nakon toga nogometni su “federalci” potonuli u potpunu anonimnost.

Vijesti iz šesnaest tabora bile su rijetke, šture i nezanimljive. Više ih je nalikovalo na kuknjavu, nego što su zvučale optimistično.

Financijski problemi

Uzroci su isti kao i godinama ranije – financijski problemi, pravo siromaštvo iz kojega se i “rađaju” sve druge nedaće.

Tako su, kao i u ranijim stankama iz redova bihaćkog Jedinstva (drži deveto mjesto na ljestvici s 22 boda) stigle “tugaljive” vijesti o blokiranom računu kluba.

Razlog blokade je 140.000 konvertibilnih maraka duga “nekome”. Iz kluba su najavili podnošenje tužbe protiv “onih koji su Jedinstvu blokirali račun” i zatražili deblokadu.

Najavljena je Izvanredna skupština i navijački prosvjedi na ulicama. Jedinstvu prijeti pad u najniži stupanj, pa i gašenje...

Iz takvoga okružja, nema vijesti o prozivci, početku priprema, prijateljskim utakmicama ni pojačanjima, ali ima o odlasku trojice igrača (Burnić, Pantić, Abdihodžić).

Treće Orašje (26) također nije u idiličnoj situaciji. Da jeste, zar bi ga pred kra sezone napustio trener Mate Neretljak? Nasljednik je trebao biti Modričanin Bojan Magazin, ali on se kratko zadržao u gradu na Savi i “odmaglio” u Zvijezdu. Ipak, Orašje je u Modriči našlo zamjenu u Marku Stojiću. Hoće li naći zamjene za nekoliko otišlih igrača (Aletić, Zukić, Pejić, Vidović...) ne znamo ništa.

Ni u spomenutoj Zvijezdi (6. mjesto, 25 bodova) ne cvjetaju ruže. Bivši trener Darko Vojvodić otišao je (u Gošk), očito osjetivši da Gradačac nije sredina spremna “napraviti” premijerligaša.

Kriza je i u Radničkom (14. mjesto, 17 bodova), što se vidi po “bježanju” nogometaša s Jošika. Uz ostale, otišli su Brezičanin (Bosna Sema) te Ćosić i Nukić (Velež).

Budućnost je počela pripreme (11. mjesto, 18 bodova) ali ove zime Banovićani treniraju na “domaćem snijegu” i ne govore o odlasku u toplije krajeve.

Najteže stanje je u Novom Travniku (16. na ljestvici, 5 bodova).

Novi Travnik u rasulu

Novotravničani su praktično već ispali iz lige, klub je u rasulu, a iz uprave šalju pisma i priopćenja jer “na stadionu u gradnji huligani noću prave auto - reli vožnje po travnjaku!”, kradu gorivo iz strojeva, provaljuju u klupske prostorije”...

Ne bi se reklo ni da je u Goraždu (8. mjesto, 22 boda) sjajno, pa je najavljeno žurno održavanje Skupštine kluba...

U Bratstvu (25 bodova, peto mjesto) je predsjednik kluba “svemoćni” Nusret Helić odlučio otkazati treneru Nusretu Muslimoviću i (opet) dovesti Denisa Sadikovića.

Još je “svemoćniji” gazda Sloge (10.mjesto, 19 bodova) iz Simin Hana, Azmir Husić, raniji mecena Slobode.

Doveo je trenera Nermina Bašića (uveo Metalleghe u Premijer ligu). Njegova je zadaća izboriti sa Slogom ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije