KONCERT Svjetski poznata violončelistica na probi u Kosači

Filmska priča Ane Rucner i orkestra iz Mostara

ana
27.05.2015.
u 11:52

- Što da vam kažem, jedva čekam kad ću se popeti na pozornicu i zasvirati s ovim divnim ljudima iz mostarskog Simfonijskog orkestra - kazala je novinarima popularna hrvatska violončelistica Ana Rucner. Atraktivna gošća iz Zagreba jučer je imala prvu probu s mostarskim gudačima s kojima će u četvrtak, 28. svibnja, u 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održati veliki koncert filmske glazbe. - Već nekoliko puta sam gostovala u Mostaru, no nikada nisam imala cjelovečernji koncert s orkestrom, i to me jako veseli. Ovaj repertoar filmske glazbe sam izvodila prije dvije godine i pokazalo se jako lijepim, to su najljepši filmovi, najpoznatiji hitovi koje smo tako lijepo priredili i sad smo ih još malo doradili i obogatili nekim novim skladbama, rekla je Ana kojoj će poseban izazov biti izvođenje “Emine”.

Mostarac u Zagrebu

Dirigent Damir Bunoza ima samo riječi hvale za ovu svjetski poznatu umjetnicu. - Ana je, prije svega, vrhunski profesionalac i odlična glazbenica i s takvim osobama je uvijek zadovoljstvo raditi, ističe Bunoza. Osim gudača, orkestar će biti sastavljen i od ritam sekcije, bit će tu i harmonika, buzuki, električno violončelo, odnosno svi instrumenti koje zahtijevaju skladbe s repertoara. Za ovaj koncert velike zasluge pripadaju i Mostarcu u Zagrebu Miljenku Puljiću i Hrvatskoj udruzi Mostaraca u Zagrebu (HUMUZ). Ovo je, naime, nakon izložbe Vojina Bakića, drugi kulturni događaj koji je inicirala ova udruga, a Puljić će na violini pripomoći orkestru. Na programu koncerta naći će se svima dobro poznate melodije iz popularnih filmova poput “Paklenog šunda”, “Grka Zorbe”, “Schindlerove liste”, “Čarobnjaka iz Oza”..., ali i glazba iz serija “Moj život s Aleksom” i “U registraturi” te “Linđo” koje je za ovu prigodu aranžirao dirigent Bunoza. Darko Nikolić, ravnatelj mostarskog Simfonijskog orkestra, istaknuo je veliku zaslugu mladoga dirigenta Bunoze bez kojega, kaže, ovog koncert ne bi ni bilo. “Koncert koji smo pripremili bit će veliki kulturni događaj. Predstavit ćemo i mlade soliste, troje vrsnih vokala iz Mostara, a to su Ivo Jurić, jedan od sudionika X Factora, pjevačicu Luciju Zovko i Anđelu Ljubić. To su naši prijatelji koji će zajedno s Anom uveličati ovaj koncert”, rekao je Nikolić i dodao kako će i vizualno, uz posebno uređenu pozornicu i efekte, to biti pravi spektakl. Glazbenici poručuju mostarskoj publici da mogu očekivati fantastičnu glazbenu večer.

“Ana u gradu”

Suradnja Ane Rucner i Simfonijskog orkestra Mostar, nakon koncerta u Kosači, nastavlja se na festivalu “Ana u gradu” koji se održava u Dubrovniku, a na kojem će 21. lipnja zajedničkim koncertom obilježiti Svjetski dan glazbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije