5. Tuzla Film Festival

Film Zdenka Jurilja ‘Druga obitelj’ u natjecateljskom programu

23.09.2016.
u 09:00

Dokumentarni film “Druga obitelj”, redatelja Zdenka Jurilja, o radu i djelovanju Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać”, bit će prikazan u natjecateljskom programu 5. Tuzla Film Festivala (TFF) koji će u “gradu soli” biti održan od 12. do 16. listopada. Uz Juriljev film, u natjecateljskom programu bit će prikazani filmovi: “Ja sam Adnan i neću vas raznijeti” Adnana Smajića, “San koji živi ili novo čudo u Olovu” Nedjeljka Žugića i “Spomenici” Selme Mešanović. U revijalnom dijelu, između ostalog, bit će prikazan glazbeni dokumentarac “No smoking in Sarajevo” koji je nastao u režiji Talijana Gianluce Loffreda i francuske produkcije, posvećen rock bendu Zabranjeno pušenje. Povijest ovog benda u filmu je prikazana kroz trojicu njegovih prvih članova, Seju Sexona, Neleta Karajlića i Zenita Đozića, a njihova priča simbolično prikazuje ono što se dogodilo u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina. Još će biti prikazan film “EOHA” autora iz Crne Gore Vladimira Perovića.

Hrvatski autori predstavit će četiri filma: Toma Zidić predstavit će film “Gonič”, Arsen Oremović “Treći”, Dubravko Kovač “Zločin za koji nitko nije odgovarao”, a Jelena Novaković “Ana Trg”.

Srbija će biti predstavljena s dva filma: “Vijetnam” Jovane Kovanović i “Mrtvi kapital” Ivane Janošev.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije