Basna Branka Čopića

Film o Ježurki Ježiću ide na Berlinale

19.01.2017.
u 09:00

Animirani film “Ježeva kućica” premijerno se prikazuje na prestižnom festivalu u Berlinu.

Film je nastao prema slavnoj priči Branka Ćopića u tehnici stop-animacije, a produkcijski je ostvaren u suradnji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobostudija.

To je prva suradnja NFB-a i jednog hrvatskog studija u posljednjih 40 godina.

Produkciju potpisuju Jelena Popović (NFB) i Vanja Andrijević (Bonobostudio), a film u Hrvatskoj potpomažu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.

Desetominutni animirani film “Ježeva kućica” vjerno slijedi slavni predložak Branka Ćopića, i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh, a francuske glumica France Castel.

Glazbu u filmu potpisuje Darko Rundek.

Basna u stihovima “za djecu i osjetljive”, “Ježeva kućica” Branka Ćopića predstavlja jedno od najpoznatijih i najomiljenijih djela ovog pisca, koje s uživanjem čitaju i mladi i stari.

Priča o hrabrom Ježurki Ježiću koji šumom po cijeli dan luta, do sada je već naučila brojne domaće generacije čitatelja da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, a očekuje se kako će i ovaj animirani film, koji uspješno oživljava živopisne likove iz te klasične basne, učiniti slično za gledatelje iz cijelog svijeta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije