posjet Zapadnom Balkanu

Federica Mogherini u ožujku dolazi u BiH

Federica Mogherini
22.02.2017.
u 21:13

Mogherini će od 1. do 4. ožujka boraviti na Zapadnom Balkanu gdje će posjetit Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju.

Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Euopske unije i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini će u ožujku posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Kako je priopćeno na službenoj stranici Europske komisije, Mogherini će od 1. do 4. ožujka boraviti na Zapadnom Balkanu gdje će posjetit Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju i Makedoniju.

"Za Europsku uniju Zapadni Balkan je od ključne važnosti jer se nalazi u srcu Europe. Marljvo radimo kako bi svaka zemlja iz ove regije napredovala u procesu provođenja reformi što bi je dodatno približilo Europskoj uniji. Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi ostaju ključni u ovom kontekstu", kazala je Mogherini uoči posjeta, prenosi N1. 

Tijekom svoje posjeta regiji, Visoka predstavnica će se sastati s političkim vlastima, uključujući predstavnike vlada, političkih stranaka i parlamenata. Ona će 6. ožujka obavijestiti ministre vanjskih poslova EU o rezultatima posjete, rečeno je u EK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?