Teror na jugu Mostara

‘Fantomi’ kalašnjikovom orobili i brzu poštu

27.05.2016.
u 08:00

U tvrtci A2B brze pošte jučer ujutro dogodile su se dvije nesreće. U jednoj je njezin kamion sudjelovao u tragičnoj nesreći u Cazinu, a u drugoj su opljačkani u Mostaru. Tako se nastavila serija oružanih pljački u južnim mostarskim naseljima, gdje očito isti trojac kalašnjikovom terorizira radnike noćnih smjena. Sada su i s dugim i kratkim cijevima upali u skladište ove tvrtke u naselju Bišće Polje. Prema videonadzoru, maskirane osobe su se oko 4.45 sati dovezle audijem 6 s ukradenim oznakama pa pajserom provalile ulazna vrata i zatekle dvojicu iznenađenih radnika koji su razvrstavali posljednje netom pristigle pošiljke. Polegli su ih na pod i ukrali nekoliko pošiljki s kuvertama. Još se ne zna što su točno tražili i odnijeli. Kako se vidi na snimci, dvojica su pljačkala, a treći je vani čuvao stražu. Na nogama su imali najlonske navlake, sve kako ne bi ostavili iza sebe bilo kakav trag.

- Slična se pljačka brze pošte zimus dogodila na mostu između Mostara i Jablanice, kada je prepriječen put kamionu druge tvrtke. Tada se ispostavilo da nisu odnijeli ništa vrijedno pa se misli da su ovi razbojnici imali pogrešnu informaciju. Inače, nekoliko pljački se u mjesec dana dogodilo na gotovo isti način - podsjećaju iz policije. Prije više od dva tjedna dvojica su razbojnika naoružana kalašnjikovima opljačkala benzinsku crpku OIL-AC u susjednom naselju Ortiješ. Nekoliko dana prije toga, orobili su i tvrtku Guma M na Bišća Polju. Tada su po noći provalili u tvrtku, a usred pljačke ih je presreo čuvar koji je zapucao u zrak kako bi ih odvratio, ali su oni u njega uperili kalašnjikove pa se on povukao. Tada su pokupili sef u kojemu se nalazilo oko 60.000 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije