Sud BiH

Fahrudin Radončić izašao na slobodu, određene mjere kućnog pritvora

fahrudin radoncic
17.02.2016.
u 13:04

Sud BiH donio je odluku da se čelnika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića pusti iz pritvora, potvrdio je za Večernjak njegov odvjetnik Dragan Barbarić. 

"Upravo sam informiran o odluci da se gospodina Radončića pusti iz pritvora.Mogu reći da se radi o uobičajenoj i očekivanoj odluci suda", rekao je Barbarić. 

Radončić je izašao iz pritvora nakon što mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio mjere kućnog pritvora, javio je Klix. 

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta (uz obvezu ovlaštenih službenih osoba da kontroliraju poštivanje ove mjere dva do tri puta dnevno, te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), zabrana sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti ispod 100 metara, te zabrana međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom krivičnom predmetu, te zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Iz Tužiteljstva BiH rečeno je kako su zadovoljni određivanjem kućnog pritvora i ostalim mjerama zabrane Fahrudinu Radončiću. Dodaju i kako se nemaju namjeru žaliti.

"Optužnica u predmetu je potvrđena. Spremni smo za postupak u kojem ćemo dokazivati krivnju optuženog", rekao je za Klix glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar miroslaw
miroslaw
15:32 17.02.2016.

Sad će reći :garant mu Dodik ili možda Čović smjestili....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?