Vahid Ćosić otkrio

Evo zbog čega je sve Sanjin Sefić od ranije poznat policiji

Vahid Ćosić
14.10.2016.
u 13:05

"Sanjin Sefić je evidentiran u 47 slučajeva gdje mu je izrečena novčana kazna", tvrdi Ćosić

Zbog svih događaja vezano za nesreću u kojoj su život izgubile dvije studentice i propusta u sigurnosnim službama, građani Sarajeva zatražili su ostavke ljudi na vodećim pozicijama u Županiji i MUP-u. Jedan od prozvanih je i policijski komesar MUP-a SŽ, Vahid Ćosić.

On je danas u uvodu za press konferenciju koju je sazvao MUP SŽ izrazio sućut u ime svih pripadnika MUP-a obiteljima stradalih djevojaka, te se u nastavku fokusirao na događaje nakon prometne nesreće, javlja N1.

"Mediji su objavili generalne podatke, i koristit ću se s tim. Sanjin Sefić je evidentiran u 47 slučajeva gdje mu je izrečena novčana kazna".

Prekršaji su sljedeći: Vožnja pod djelovanjem alkohola osam puta, tri puta je vozio s prekoračenjem brzine, jednom s neprilagođenom brzinom u odnosu na cestu, jednom je prošao kroz crveno, jednom je pretjecao, devet puta je vozio bez predivđenih pomagala (dioptijske naočale), jednom je kažnjen zbog pretjecanja, osam puta je bio za volanom neregistriranog automobila, šest puta bez vozačke dozvole, jednom nije uvažavao znakove zabrane i prometne znakove, pet puta bez pojasa, dva puta je kažnjen za nedozvoljeno parkiranje, dva puta je kažnjen zbog korištenja mobitela tijekom vožnje, jednom zbog kretanja vozila bez ZOPS-a, tri puta bez opreme, dva puta bez znaka P, jednom zbog pogrešnog korištenja trake i jednom zbog korištenja lakog motocikla bez kacige.

Svi prekršaji su sankcionirani, a Vahid Ćosić je u izjavi medijima kazao da ukupan dug na ime Sefić Jasmin izbosi 3.875 KM po Zakonu o prekršajima.

Sanjin Sefić je zbog rušenja javnog reda i mira (tučnjava) kažnjen jednom, jednom je ometao rad i omalovažavao službene osobe. U operativnoj evidenciji koju vodi MUP KLS on je teške tjelesne ozčljede drugim osobama nanosio tri puta, za razbojništvo je evidentiran osam puta, te razbojništvo u pokušaju. Zbog tih prekršaja kažnjen je 17 puta, a procesuiuran jednom, kad je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od jedne godine i osam mjeseci, zbog djela počinjenog 2010. godine.

"Želim obavijestiti da su policijski službenici za promet poduzeli sve mjere i radnje s ciljem prikupljanja informacija da se dođe do počinitelja djela. Operativnu podršku službenicima pružili su svi na području Novog Sarajeva. Neposredno nakon izvršenja djela, angažirali smo se da se locira vozilo kojim je izvršeno krivično djelo. Pronađeno je, osigurano, zapakirano i prevezeno do gražne jedinice za promet gdje će se izvršiti vještačenje", kaže Ćosić.

MUP SŽ je obavijestio sve agencije o djelu u 22:45 u noći kad se dogodila nesreća, a Granična policija je također bila obaviještena, kazao je Ćosić - a po automatizmu, tvrdi, "ta informacija bila je dovoljna da službenici GP izvrše potragu za osobom za kojom se traga". Njegov prolazak je evidentiran u 06:36, a minutu kasnije je prešao granicu sa Srbijom - potvrdio je Ćosić, rekavši da su u 06:30 službenici GP imali nalog za postupanje.

"Dovoljno je bilo da nakon raspisane potjere za njim - njegov identifikacijski dokument policajac stavi na skener i na njemu bi se pojavila ta informacija da je raspisana potjera. Kako je evidentiran - ne znam, a te informacije će se razmjeniti između nadležnih ministarstava Srbije i Bosne i Hercegovine", izjavio je Ćosić.

Službenici u SŽ su neposredno nakon prelaska granice Sanjina Sefića doznali neposredno nakon što se do dogodilo.

Ćosić je na upit novinara N1 kazao da SŽ raspolaže s 1.444 policijska službenika. Nedostaje im 135 od propisanog broja, a po novom pravilniku - procjena MUP-a je pretpostavka da nedostaje još 250 policijskih službenika.

Ćosić je o suradnji MUP-a SŽi Tužiteljstva SŽ kazao: "Tvrdim da nemamo nikakvih problema s agencijama za provođenje zakona, Tužiteljstvom i Sudom. Razmjenjivali smo informacije s tužiteljem, a on je rukovodio svim radnjama koje je policija poduzimala", izjavio je Ćosić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije