Iskoristiv lijek

Evo kako aspirin uklanja perut i gljivice, liječi akne, čisti mrlje

aspirin
01.02.2016.
u 12:08

Stručnjaci kažu da je aspirin odličan u liječenju akni jer smanjuje mogućnost začepljivanja pora

Osim što uklanja bol i snižava temperaturu, aspirin je koristan i za stvari koje nam nikad ne bi pale na pamet. Odličan je za njegu problematične kože, uklanja perut i mrlje od znoja na majicama, ublažava ubode kukaca te potiče rast biljaka u vrtu. Evo što morate s aspirinom napraviti da bi riješili nabrojane probleme, piše 24sata.hr.
1. Njega problematične kože
Acetilsalicilna kiselina iz aspirina pomaže ukloniti višak ulja s kože te kod ljuštenja mrtvih stanica s njezine površine. Stručnjaci kažu da je odličan u liječenju akni jer smanjuje mogućnost začepljivanja pora. I ljudi koji imaju psorijazu mogu olakšati tegobe pomoću aspirina, na primjer, smanjiti svrab kao i crvene mrlje na koži.
Maska za kožu od aspirina: Stavite pet aspirina u šalicu i dodajte oko pola decilitra tople, destilirane vode. Dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Možete dodati i žlicu meda jer je i on jako dobar za kožu. Masku nanesite na problematične dijelove kože i ostavite da djeluje deset minuta. Isperite toplom vodom.
2. Pomaže kod peruti
Usitnite dva do tri aspirina i pomiješajte s količinom šampona koju koristite za jedno pranje. Mješavinu dobro umasirajte u kosu  i ostavite da djeluje tri do pet minuta prije ispiranja. Aspirin će doprinijeti smanjivanju upale vlasišta, a time i manjem stvaranju peruti. 
3. Ublažava reakcije nakon uboda
Aspirin je zbog svojih protuupalnih svojstava odličan i kod smanjivanja crvenila, oteklina i boli nakon uboda kukaca. Recept je jednostavan - navlažite jedan aspirin, stavite ga na mjesto uboda i zalijepite flasterom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i bit će vam lakše. 
4. Uklanja mrlje od znoja s odjeće
Usitnite tri aspirina i pomiješajte s pola šalice tople vode. Dio odjeće na kojem je mrlja od znoja potopite u tu smjesu i ostavite nekoliko minuta. Nakon toga operite na uobičajen način. Ista smjesa uklonit će i mrlje od nikotina, trave, ali u tom slučaju je dovoljno potopiti mrlju na 15-ak minuta pa oprati. 
5. Pomaže rastu biljki 
Aspirin sprječava nastanak gljivica što je važno za rast biljaka u vrtu ili u teglama na balkonu. Otopite jedan aspirin u litri tople vode, tekućinu stavite u bocu sa sprejem i pošpricajte po biljkama. Također, otopite li komadić aspirina u vazi s vodom, rezano cvijeće će trajati dulje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?